Penny Marathon από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 από τις 7.00 έως τις 10.00 θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Μαραθώνιος Αγάπης για τα αδέσποτα τον οποίο οργανώνουν το  Penny Marathon και ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας.

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Πανελλήνιο – Λιμενοβραχίονας Παραλία Καλαμάτας

Ώρα Συνάντησης: 07:00π.μ.

Ώρα Εκκίνησης: 07:30π.μ. ΑΥΣΤΗΡΑ

-Διαδρομή: Η διαδρομή ξεκινάει από τον Λιμενοβραχίονα του Πανελληνίου στην Παραλία και κινείται παραλιακά προς την Μπούκα Μεσσήνης με την τελετή λήξης να πραγματοποιείται στο Bouka Bouka Mare, όπου θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των μεταλλίων σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Εγγραφές : Για να μπορέσει να πάρει κάποιος μέρος στο Penny Marathon αρκεί να δηλώσει συμμετοχή:

-Τηλεφωνικά καλώντας στο  6939160554

-Συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής χωρίς κάποιο κόστος.  Αιτήσεις συμμετοχής καθώς και Προσκλήσεις για το After PM Beach party θα μπορείτε να βρείτε στο PHAOS ΚΟΙΝΣΕΠ Σφακτηρίας 18 Καλαμάτα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6939160554 ή στείλτε προσωπικό μήνυμα στην επίσημη σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας  +Βιώνω “Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας”.

After Penny Marathon Beach Party
Μετά τον μαραθώνιο θα ακολουθήσει η τελετή λήξης του Penny Marathon με τις απονομές και ένα μεγάλο party για όλους τους συμμετέχοντες στις 12.00 στο BOUKA BOUKA MARE  στην παραλία της  ΜΠΟΥΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.  Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας & η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας μας προσκαλούν να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί το δικαίωμα σε ένα καλύτερο κόσμο με σλόγκαν
ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
-ΒΟΗΘΑΩ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν προσκλήσεις για το party με πλήρες γεύμα αξίας 10:

α)καλώντας στα ακόλουθα τηλέφωνα: 

Γιάννα 6944777391
Δέσποινα 6982103358
Ρενάτα 6982233143
Ελένη 6942015204

β) αγοράζοντας τες από το  House By Phaos της Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ Σφακτηρίας 18 Καλαμάτα -2721094000

 

Αποποίηση ευθυνών

-Πρέπει ανά πάσα στιγμή να ασκώ τη δέουσα συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, στους υπεύθυνους της διοργάνωσης αυτής, τους εθελοντές και σε οποιοδήποτε μέλος του κοινού.
-Δεν πρέπει να ενεργώ με κανέναν τρόπο που είναι παράνομος, αντιδεοντολογικός, απειλητικός, προσβλητικός ή καταχρηστικός απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο συμμετέχοντα της εκδήλωσης, στους υπεύθυνους της διοργάνωσης αυτής, στους εθελοντές και σε οποιοδήποτε μέλος του κοινού. -Συμφωνώ να υπακούω σε όλες τις εύλογες και νόμιμες οδηγίες που θα δοθούν από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και τους εθελοντές και να συμμορφώνομαι με όλους τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ), καθώς και με οποιονδήποτε νόμο ή κανονισμό που ισχύει στην Ελλάδα κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα.
-Δηλώνω ότι είμαι σε καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.
-Συμφωνώ να συμμετέχω στην εκδήλωση με δική μου προσωπική ευθύνη.
-Αποδέχομαι ότι υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με το αγώνισμα του τρεξίματος και της ποδηλασίας, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών, ασθενειών και ξαφνικών και απροσδόκητων συμβαντων υγείας, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο και η επιδείνωση των ήδη υφισταμένων τραυματισμών ή/και ιατρικών παθήσεων (κίνδυνοι κατά την διάρκεια του αγώνα- event risks).
-Δέχομαι ότι η Penny Marathon Pty Ltd (ABN 1677 627 7211) και οι θυγατρικές της, οι διευθύνοντες, οι πρόεδροι, οι υπεύθυνοι εκδηλώσεων και οι εθελοντές δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οποιονδήποτε κίνδυνο κατά την διάρκεια του αγώνα- event risks, όπως αυτοί περιγράφονται ως άνω σε περίπτωση εμφάνισής τους.
-Αποδέχομαι ότι είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για να αποφασίσω, εάν είμαι σε θέση να συμμετάσχω στην εκδήλωση, και να είμαι καθόλα υγιής για να το κάνω χωρίς κίνδυνο τραυματισμού ή ασθένειας.
-Συμφωνώ να αποζημιώσω και να απαλλάξω την Penny Marathon Pty Ltd (ABN 1677 627 7211) και τους συνεργάτες της, τους διευθύνοντες, τους προέδρους, τους υπεύθυνους εκδηλώσεων και τους εθελοντές από κάθε αξίωση που θα υποστούν από οποιοδήποτε πρόσωπο όσον αφορά ζημία ή βλάβη που θα προκληθεί σε αυτό είτε έμμεσα είτε άμεσα λόγω της συμμετοχής μου στην εκδήλωση.

 

To Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα, το 2012 και πιστεύουμε οτι είναι ο μοναδικός μαραθώνιος τέτοιου είδους σε όλο τον κόσμο.Τα χρήματα που λαμβάνονται από χορηγίες, δωρεές και πωλήσεις, χρησιμοποιούνται για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας της διάσωσης ή την εύρεση οικογένειας για το αδέσποτο ζώο, όπως επείγοντα ιατρικά περιστατικά, μεταφορές, τροφές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες κλπ, στειρώσεις, εμβολιασμούς και άλλα απαραίτητα έξοδα.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αλλά υπάρχουν αναφορές για ένα εκατομμύριο αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα (σκύλοι και γάτες), που προσπαθούν να επιβιώσουν στους δρόμους της χώρας μας. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ο αριθμός των αδέσποτων ζώων παγκοσμίως ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια.

Ο μαραθώνιος λαμβάνει χώρα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο μια καθορισμένη μέρα του Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες τρέχουν, κολυμπούν, ποδηλατούν και κάνουν skateboard, 42 χιλιόμετρα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Αλλά πλέον δεν είναι απλά ένας μαραθώνιος. Διοργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον χρόνο ώστε το μήνυμα να ακουστεί όσο πιο μακρυά γίνεται.

O μαραθώνιος πήρε το όνομα του απο ένα αδέσποτο σκυλί, του οποίου η ζωή, όπως και πολλών άλλων, έληξε τραγικά.

Μερικά από τα μηνύματα που πρέπει να γίνουν κατανοητά είναι τα εξής: 

-Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια.

-Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.

– Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.

– Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

– Προωθούμε την στείρωση.

– Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Οι υπεύθυνοι αυτής της εκδήλωσης και όλοι φιλόζωοι που θα συμμετέχουν σε αυτήν ενεργά, το μόνο που ονειρεύονται και για τα οποία αγωνίζονται είναι η επιθυμία να θέλαμε να δουν μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ηθική μεταχείριση των ζώων.

The Penny Marathon values all life.

Run it. Live it. Be part of it.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ