Penny Marathon από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 από τις 7.00 έως τις 10.00 θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Μαραθώνιος Αγάπης για τα αδέσποτα τον οποίο οργανώνουν το  Penny Marathon και ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας.

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Πανελλήνιο – Λιμενοβραχίονας Παραλία Καλαμάτας

Ώρα Συνάντησης: 07:00π.μ.

Ώρα Εκκίνησης: 07:30π.μ. ΑΥΣΤΗΡΑ

-Διαδρομή: Η διαδρομή ξεκινάει από τον Λιμενοβραχίονα του Πανελληνίου στην Παραλία και κινείται παραλιακά προς την Μπούκα Μεσσήνη με την τελετή λήξης στο Bouka Bouka Mare.

Εγγραφές : Τηλεφωνικά καλώντας την κυρία Κατερίνα Παπουτσόγλου στο 6939160554 ή στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα +Βιώνω “Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας”.

To Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα, το 2012 και πιστεύουμε οτι είναι ο μοναδικός μαραθώνιος τέτοιου είδους σε όλο τον κόσμο.Τα χρήματα που λαμβάνονται από χορηγίες, δωρεές και πωλήσεις, χρησιμοποιούνται για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας της διάσωσης ή την εύρεση οικογένειας για το αδέσποτο ζώο, όπως επείγοντα ιατρικά περιστατικά, μεταφορές, τροφές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες κλπ, στειρώσεις, εμβολιασμούς και άλλα απαραίτητα έξοδα.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αλλά υπάρχουν αναφορές για ένα εκατομμύριο αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα (σκύλοι και γάτες), που προσπαθούν να επιβιώσουν στους δρόμους της χώρας μας. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ο αριθμός των αδέσποτων ζώων παγκοσμίως ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια.

Ο μαραθώνιος λαμβάνει χώρα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο μια καθορισμένη μέρα του Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες τρέχουν, κολυμπούν, ποδηλατούν και κάνουν skateboard, 42 χιλιόμετρα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Αλλά πλέον δεν είναι απλά ένας μαραθώνιος. Διοργανώνονται εκδηλώσεις όλο τον χρόνο ώστε το μήνυμα να ακουστεί όσο πιο μακρυά γίνεται.

O μαραθώνιος πήρε το όνομα του απο ένα αδέσποτο σκυλί, του οποίου η ζωή, όπως και πολλών άλλων, έληξε τραγικά.

Μερικά από τα μηνύματα που πρέπει να γίνουν κατανοητά είναι τα εξής: 

-Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια.

-Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.

– Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.

– Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

– Προωθούμε την στείρωση.

– Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Οι υπεύθυνοι αυτής της εκδήλωσης και όλοι φιλόζωοι που θα συμμετέχουν σε αυτήν ενεργά, το μόνο που ονειρεύονται και για τα οποία αγωνίζονται είναι η επιθυμία να θέλαμε να δουν μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ηθική μεταχείριση των ζώων.

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 fm Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV

The Penny Marathon values all life.

Run it. Live it. Be part of it.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα