Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα Φροντιστήρια Μ.Ε “Εξέλιξη”

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολεί τόσο τα παιδιά, όσο και τις οικογένειες τους είναι αυτό του επαγγελματικού προσανατολισμού. Από την στιγμή που το παιδί θα εισέλθει στο Λύκειο, πρέπει να έχει μια εικόνα για το ποιο επάγγελμα επιθυμεί να ακολουθήσει.

Τα ερωτήματα πολλά. “Με βάση ποιο κριτήριο πρέπει να επιλέξω το επάγγελμα μου;”, “Ποια επαγγέλματα είναι πιο γνωστά στην αγορά εργασίας;” , “Η ίδια η εποχή ποια επαγγέλματα προωθεί;”   Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που ταλανίζουν τα παιδιά. Και αυτά τα ερωτήματα διογκώνονται, όταν έρθει η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου. Γιατί τις περισσότερες φορές τα παιδιά, που ειναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δεν γνωρίζουν τι πρέπει να προσέξουν στην συμπλήρωση του Μηχανογραφικού.

Αυτό είναι το θέμα της Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα” που διοργανώνουν τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης “Εξέλιξη” την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, Διδάκτωρ ΑΠΘ και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και συγγραφέας του βιβλίου “Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα” .

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα εξής θέματα

-Το Νέο Λύκειο και οι αλλαγές στο σύστημα. 

-Τα λεγόμενα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

-Έξυπνοι τρόποι για την συμπλήρωση του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ