Η “Λιλιπούπολη” αποχαιρέτησε τα παιδιά του νηπιαγωγείου με μια όμορφη εκδήλωση

Ολοκληρώνοντας  μια δημιουργική σχολική χρονιά, η Λιλιπούπολη το Σάββατο 8 Ιουνίου αποχαιρέτησε τα παιδιά του νηπιαγωγείου στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας με μια πολύ όμορφη εκδήλωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο ήταν μια υπέροχη και άκρως συγκινητική βραδιά, όπου τα παιδιά του νηπιαγωγείου  παρουσίασαν μουσικοχορευτικές δράσεις και ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Δεν είναι μόνο πέτρες”, εμπνευσμένο από το καινοτόμο καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της φετινής τους χρονιάς.  Τα παιδιά ταξίδεψαν τους θεατές μέχρι την Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σε αυτό το όμορφο Μουσείο τα βράδια όταν οι επισκέπτες φεύγουν τα αγάλματα « ζωντανεύουν». Τι συνέβη την μέρα που το φως άγγιξε τα κορμιά τους? Πως βρέθηκαν από τους αρχαιολόγους? Που είναι η έκτη Καρυάτιδα? Όλα αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντήθηκαν στους θεατές από τα ίδια τα αγάλματα που “πήραν σάρκα και οστά”.

Στο τέλος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε επίσης και η τελετή αποφοίτησης, όπου η Λιλιπούπολη, οι γονείς και τα παιδιά είπαν ένα τρυφερό αντίο.

Κάθε χρόνο η Λιλιπούπολη αποχαιρετά τα παιδιά της με ξεχωριστούς τρόπους, φέτος όμως ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη χρονιά, καθώς νέοι δρόμοι ανοίχτηκαν, πιο δημιουργικοί, πιο καλλιτεχνικοί και φιλελεύθεροι. Η Λιλιπούπολη ανανεώθηκε και υιοθέτησε νέες ιδέες που προωθούν την παιδοκεντρική εκπαίδευση, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στα παιδιά να είναι τα ίδια οι πρωταγωνιστές σε οτιδήποτε αφορά τη ζωή τους.

Κάθε αντίο, μια καινούργια αρχή για όλους μας.

Στο μέλλον θα ξανασυναντηθούμε όλοι χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ