7 περίεργοι συσχετισμοί που συνδέουν μέρη του σώματος

Τα μέρη του σώματός μας ενώνονται μεταξύ τους με τρόπους που δεν φανταζόμαστε. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το μήκος του δείκτη του χεριού ενός άνδρα μπορεί να αποκαλύψει το μέγεθος του πέους του;

Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους συσχετισμούς ακούγονται περίεργοι, γνωρίζοντάς τους θα μπορούσαμε να ξεδιαλύνουμε αρκετά πράγματα για τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω 7 περίεργες συνδέσεις του σώματος που δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν:

1. Τι λέει η φωνή σας για το ύψος σας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διαπίστωσαν πως οι ακροατές μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα σχετικά ύψη των ομιλητών μόνο ακούγοντας τη φωνή τους. Ενας ήχος που παράγεται στους κάτω αεραγωγούς των πνευμόνων, χαμηλώνει προοδευτικά όσο αυξάνεται το ύψος. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι ψηλοί φίλοι σας έχουν βαθιά φωνή, τώρα ξέρετε το λόγο.

2. Τι λένε τα μάτια σας σχετικά με το μυαλό σας

Τα μικρά αγγεία πίσω από τα μάτια σας θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πόσο υγιής είναι ο εγκέφαλός σας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο  Psychological Science. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με μεγαλύτερες φλέβες βαθμολογούνται χειρότερα στα τεστ IQ στη μέση ηλικία, γεγονός που θα μπορούσε να σας δώσει έναν παραπάνω λόγο να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σε ετήσια βάση. Τα μάτια τελικά μπορεί να μην είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά του μυαλού…

3. Τι λέει το δέρμα σας για την αρτηριακή σας πίεση

Οι ρυτίδες δεν είναι απλά ένα σημάδι γήρανσης του πληθυσμού. Θα μπορούσε επίσης να προμηνύει πρόβλημα για την καρδιά, όπως αναφέρει μελέτη του Journals of Gerontology. Οταν οι ερευνητές χώρισαν τους ανθρώπους σε ομάδες με βάση τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και ανέλυσαν την νεανικότητα του δέρματός τους, εκείνοι με τις λιγότερες ρυτίδες είχαν χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

4. Τι λένε τα δόντια σας για το μυαλό σας

Μια μελέτη του 2012 στο περιοδικό Journal of American Geriatrics υποστηρίζει πως η ικανότητά σας να μασήσετε μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο άνοιας. Ωστόσο, μην ανησυχείτε πάρα πολύ αν έχετε πρόβλημα να μασήσετε. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν η πνευματική εξασθένηση οδηγεί σε κακή οδοντιατρική περίθαλψη και λιγότερη δύναμη στο δάγκωμα, αν η δυσκολία στο δάγκωμα έχει επιπτώσεις στον εγκέφαλο ή αν είναι ένας απλός, τυχαίος συσχετισμός.

5. Τι λέει ο σφυγμός σας για την καρδιά σας

Η ευελιξία της αορτής σας θα μπορεί σύντομα να μετρηθεί με τον έλεγχο του σφυγμού στο δάχτυλό σας, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα. Η αορτή είναι μια σημαντική αρτηρία, που όταν είναι σκληρή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό νέο, δεδομένου ότι ο γιατρός θα μπορούσε εύκολα ελέγχοντας το σφυγμό σας να γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται η αορτή.

6. Τι λέει ο ύπνος σας σχετικά με τα μάτια σας

Τα άτομα με άπνοια στον ύπνο έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν γλαύκωμα, μια ασθένεια των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση μέσα σε πέντε χρόνια, όπως αναφέρει έρευνα από την Ταϊβάν. Οταν κάποιος δεν αναπνέει σε κανονικό ρυθμό, η απώλεια οξυγόνου προκαλεί βλάβη στα οπτικά νεύρα ή μπορεί να προκαλέσει ανώμαλα επίπεδα των αερίων του αίματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γλαύκωμα.

7. Τι λένε τα χείλη σας για τη μνήμη σας

Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που το κρύο τους δημιουργεί πληγές και σκασίματα στα χείλη, θα μπορούσατε να έχετε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξετε νόσο του Αλτσχάιμερ και άνοια, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Οι ερευνητές ακολούθησαν ενήλικες μεταξύ 59 και 79 ετών για οκτώ χρόνια και βρήκαν ότι τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο λοιμώξεων, όπως ο έρπης είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη γνωστική λειτουργία.

Related Posts

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ