Λάρισα: Δικαιώθηκε μετά από τρεις μήνες σε κρατητήρια και φυλακές

Αίσιο τέλος, είχε η επί τρεις μήνες προσωπική περιπέτεια για έναν 40χρονο Αλβανό, που μένει στην Κάτω Γατζέα, καθώς ο καταζητούμενος για ναρκωτικά είναι άλλος, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου και ο ίδιος έμεινε άδικα τόσο καιρό στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου και στις φυλακές Λάρισας! Χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε αθώο και πλέον ξεκινάει νέα διαδικασία για να παραμείνει στην Ελλάδα, καθώς ανακλήθηκε η άδεια παραμονής του…

Η υπόθεση του αλλοδαπού, που απασχόλησε την κοινή γνώμη, συζητήθηκε χθες στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκη, με την εισαγγελική αρχή να είναι “καταπέλτης”, λέγοντας πως ο άνθρωπος κακώς έμεινε κρατούμενος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ο δράστης είναι άλλος και πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος, πρόταση που υιοθετήθηκε και από την έδρα, απαλλάσσοντας τον από την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες τα εμπόδια και η ταλαιπωρία για τον 40χρονο άνδρα δεν σταματούν εδώ, από την στιγμή που οι αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας, το διάστημα που ήταν προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα!

Έτσι ο 40χρονος από την στιγμή που θα περάσει την πόρτα των φυλακών θα πρέπει να συλληφθεί εκ νέου ως παράτυπα ευρισκόμενος στην Ελλάδα, για να κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του στη χώρα του, αφού οι αρχές δεν έλαβαν υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας του άνδρα, και ξεκίνησαν την διαδικασία προτού καν ο κατηγορούμενος οδηγηθεί στην δικαστική αίθουσα…

Πλέον μέσω της νομικής οδού θα προσπαθήσει να παραμείνει στην Ελλάδα και στην Κάτω Γατζέα, όπου απασχολούνταν μέχρι την στιγμή της σύλληψης του στις 28 Μαρτίου 2019, στις Μηλιές, με αγροτικές εργασίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 40χρονος βρέθηκε μπλεγμένος, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Βέροιας, ενώ υπήρχε και διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για διακίνηση ποσότητας ηρωίνης, πράξη που είχε γίνει πριν από 18 χρόνια σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούσε εις βάρος του το παραπάνω ένταλμα και την επόμενη οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει την υπόθεση.

Στη συνέχεια η Εισαγγελία του Βόλου μεταβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω, ενώ εξακολουθούσε να κρατείται αρχικά στο Μεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και κατόπιν στις φυλακές Λάρισας, χωρίς να του έχει ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη.

Ο κρατούμενος 40χρονος δικάστηκε την Δευτέρα 1η Απριλίου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με τη συνήγορο του να ζητά να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αφού δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα που να πιστοποιούν την ταυτότητα του, ενώ ο ίδιος είχε αναφέρει πως δεν ταιριάζει το μητρώνυμο, το πατρώνυμο, η ημερομηνία γέννησης του, αλλά και ο τόπος γέννησης με τον καταζητούμενο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2001 αστυνομικοί είχαν συλλάβει δύο Αλβανούς, που ήταν ξαδέλφια του φερόμενου ως καταζητούμενου στην Πατρίδα Ημαθίας με 14 γραμμάρια ηρωίνη σε φιξάκια. Στην απολογία τους είχαν ισχυριστεί ότι δεν ήταν δικά τους, αλλά τους τα είχε δώσει ένας τρίτος αγνώστων στοιχείων ομοεθνής τους που έμοιαζε με τον 40χρονο, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά δεν ήταν…

 

 

magnesianews

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ