Εκστρατεία από τη ΔΕΗ για να εισπράξει 1,05 δισ. ευρώ – Μαζική αποστολή εξωδίκων!

Εκστρατεία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκινά η ΔΕΗ με άμεση αποστολή εξωδίκων και πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ.

Παράλληλα τρέχει η διαδικασία για την τιτλοποίηση οφειλών από την οποία η ΔΕΗ προσδοκά να εισπράξει 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Μανώλης Παναγιωτάκης, ετοιμάζονται εξώδικα προκειμένου να μπορέσει η επιχείρηση να πάρει όσα περισσότερα χρήματα είναι δυνατόν από τις οφειλές που έχουν προς αυτήν.

Βέβαια είναι απορίας άξιο γιατί αυτό συμβαίνει τώρα στο παρά πέντε της κατάρρευσης της επιχείρησης και δεν συνέβαινε εδώ και καιρό που έχουν δημιουργηθεί τα χρέη.

Πειστική απάντηση δεν δόθηκε από τον επικεφαλής της ΔΕΗ, που ίσως κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το εν λόγω θέμα και μία σειρά άλλων, στους μετόχους κατά την διάρκεια της τακτική γενικής συνέλευσης που θα γίνει την Πέμπτη στο Hilton.

Τι λέει η ΔΕΗ για τις εισπράξεις

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, η επιχείρηση θα προσπαθήσει να εισπράξει ακόμη και δύσκολες οφειλές, από σπίτια, επιχειρήσεις εξοχικά που σταμάτησαν να ηλεκτροδοτούνται, πελάτες που άλλαξαν πάροχο, πελάτες που έχουν αλλάξει ΑΦΜ.

Το πλάνο της διοίκησης, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για τη χορήγηση δανείου από την Παρευξείνια Τράπεζα είναι να γίνει ένας διαγωνισμός εντός του Ιουλίου ώστε η εταιρεία να προσλάβει εργολαβικούς εργαζόμενους (40 τον αριθμό), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα κληθούν να προετοιμάσουν τους φακέλους των οφειλών ανά νομό.

Στη συνέχεια η ΔΕΗ θα απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία, αναθέτοντας σε τρεις εργολάβους, έναν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έναν για την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και έναν για τα νησιά, προκειμένου να αναλάβει την είσπραξη των οφειλομένων, εξασφαλίζοντας ένα μικρό ποσοστό από την είσπραξη.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ