“Πολιτιστικός τουρισμός και τοπική ταυτότητα”| Τετάρτη 15 Μαίου στις 20.30 στο REX

Τόσο στο διεθνή όσο και στον ελληνικό χώρο συνεχώς αυξάνεται η αποδοχή της σημασίας του πολιτισμού και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων ως παράγοντες της κοινωνικής συνοχής, της συλλογικής μνήμης και ταυτότητας, της επικοινωνίας μεταξύ των λαών, της διαμόρφωσης σχέσεων μεταξύ των κρατών, της διαφύλαξης των ιδιαιτεροτήτων στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της ατομικής και της συλλογικής χειραφέτησης, καθώς και της δημιουργικότητας και της προόδου.

Επιπλέον, την τελευταία δεκαετία, διαπιστώνεται διεθνώς, η αύξηση του κοινού των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, η ανάπτυξη νέων μορφών πολιτιστικής δημιουργίας και επικοινωνίας με τη χρήση των τεχνολογιών, καθώς και η διαθεσιμότητα περισσότερου ελεύθερου χρόνου και χρημάτων, εκ μέρους του κοινού, για την αξιοποίηση πολιτιστικών ευκαιριών. Ως εκ τούτου, παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των τουριστών στους προορισμούς με πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Η Ομάδα “πάμε βόλτα” και η ΚΟΙΝΣΕΠ πράματα και θάματα (πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες) οργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μαίου στις 8:30′ μ.μ. (Ξενοδοχείο Rex, Αριστομένους 26 – Καλαμάτα, αίθουσα ”mylo” – ισόγειο) με θέμα:

“Πολιτιστικός τουρισμός και τοπική ταυτότητα” με κεντρική ομιλήτρια την Λέκτορα Πολιτιστικής Διαχείρισης Δρ. Μαρία Κουρή.

Μικρές εισηγήσεις θα κάνουν οι :

– Τζίνα Πετροπούλου (καλλιτεχνική διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου) “Πολιτιστικά φεστιβάλ και τοπική ταυτότητα”.

– Ελευθερία Γρηγοροπούλου (Ορειάδες – περιηγητές, φυσιολάτρες, ορειβάτες) “Σχεδιασμός και προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην αγροτική ζώνη”.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παύλος Γκραίκης (πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας).

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ