Εκδήλωση αφιέρωμα στην Ελληνική Μετανάστευση από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας διοργανώνει εκδήλωση κοινωνικού προβληματισμού με θέμα  ” Άνθρωποι με 2 πατρίδες: Μια γλυκόπικρη περιήγηση στην ιστορία της Ελληνικής Μετανάστευσης “ , η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου και ώρα 7:30μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης αυτής θα ταξιδέψουμε νοερά στην ιστορία της Ελληνικής Μετανάστευσης  με στάσεις στο πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα για Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα,   στην αποστολή «τεμαχίων» – όπως υποτιμητικά αποκαλούνταν οι Έλληνες- στη Δυτική  Ευρώπη στη δεκαετία του ‘60, καθώς και στη σύγχρονη διαρροή  του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους παρευρισκομένους εικαστικό υλικό με στιγμές από την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης, ενώ στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα υπάρχουν κεράσματα για τους καλεσμένους, τα οποία θα έχουν φτιάξει μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού από το πρωί της ίδιας μέρας.

Η εκδήλωση υπάγεται στο πρόγραμμα « Μια Νέα Αρχή στα Επα.Λ.» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ