Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Καλαμάτα | Τετάρτη 22/5 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Οι  Περιηγητές – Φυσιολάτρες – Ορειβάτες “Ορειάδες” και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας- Hellenic Rescue Team Messinias διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών , το οποίο αποσκοπεί στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στις Πρώτες Βοήθειες και στην απόκτηση βασικών γνώσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητα στην ύπαιθρο ή στο αστικό περιβάλλον. Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό, με πλήθος σεναρίων και επιδείξεων.  Σε αυτό το πλαίσιο θα καταρριφθούν και αρκετοί διαδεδομένοι μύθοι – συνήθεις λανθασμένες ενέργειες.

Οι Θεματικές ενότητες του Σεμιναρίου ειναι οι εξής:
-Πνιγμονή από ξένο σώμα
-Θαλάσσιος πνιγμός
-Αιμορραγίες
-Ρινορραγίες
-Σοκ
-Δηλητηριάσεις
-Αντιμετώπιση τραύματος
-“Φιλί της ζωής”
-Απόφραξη Αεραγωγού
-Περιβαλλοντικά Τραύματα
-Κακώσεις
-Εγκαύματα
-Δαγκώματα – τσιμπήματα
-Οργάνωση Φαρμακείου κα.

Ημερομηνία & Τόπος διεξαγωγής
Τετάρτη, 22 Μαϊου 2019, 19:00 – 22:00 ( Ώρα προσέλευσης: 18:45 αυστηρά. Όταν ξεκινήσει το σεμινάριο δεν θα μπορεί να μπεί κάποιος)

Φραντζή & Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο ισόγειο του σταθμού ΟΣΕ Καλαμάτας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κράτηση θέσεων: 6980727203 & 6982103358

Δυστυχώς λόγω έλλειψη χώρου ο αριθμός των συμμετεχόντων πρέπει να είναι αυστηρά 25 άτομα.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ . Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ορειβάτες–πεζοπόροι-εκδρομείς κλπ αλλά και όποιοι δραστηριοποιούνται στην φύση. Επειδή το σεμινάριο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, δωρεάν δεν παρέχεται πιστοποίηση.

Οι βασικές γνώσεις των πρώτων βοηθειών, είναι οι πιο βασικές γνώσεις ζωής που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος στη Γη.  Η προσφορά των πρώτων βοηθειών δεν είναι ευθύνη ούτε έργο των ολίγων ή των ειδικών.Είναι μια ανάγκη και ύψιστο καθήκον κάθε ενεργού πολίτη σε αυτό τον κόσμο.  Η επικινδυνότητα και το ατύχημα συνυπάρχουν στην καθημερινότητά μας, κάθε στιγμή, οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε, είτε είμαστε στο σπίτι μας, είτε στην εργασία μας, είτε στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, είτε στην καφετέρια για καφέ, είτε κινούμαστε στο δρόμο για να πάμε στην δουλειά μας, είτε είμαστε σε διακοπές.  Οπουδήποτε ανά πάσα ώρα και στιγμή, εντελώς ξαφνικά τις περισσότερες φορές θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το ατύχημα.

Όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει μερικά υλικά για την ενίσχυση του φαρμακείου της ομάδας. Ενδεικτικά ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που θα μπορούσαν να φέρουν όσοι το επιθυμούν:
-ΣΚΛΗΡΟ ΚΟΛΛΑΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
-ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΤΗ ΑΚΡΩΝ
-ZIMMER (ΝΑΡΘΗΚΑΣ ΔΑΚΤΥΛΩΝ)
-ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
-ΨΥΚΤΙΚΟ
-ΦΥΑΛΙΔΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΟΥ
-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ ΜΕΓΑΛΟ
-ORTHOBAN
-ΓΑΖΕΣ
-ΕΠΙΔΕΣΜΟΙ
-ΜΕΤΑΞΩΤΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΗ ΤΑΙΝΙΑ
-ΨΑΛΙΔΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ
-ΟΞΥΜΕΤΡΟ
-ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ
-ΣΤΗΘΟΣΚΟΠΙΟ
-ΓΑΝΤΙΑ (όλων των μεγεθών)
-ΜΑΣΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ
-ΜΑΣΚΕΣ ΕΜΦΥΣΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ
-ΣΥΡΙΓΓΕΣ
-ΣΤΟΜΑΤΟΦΑΡΥΓΓΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ
-ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΕΣΜΟ
-ΝΥΣΤΕΡΙ
-ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ
-OCTENISEPT
-FUCIDIN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ