Απόψε το βράδυ ο 1ος ημιτελικός της Eurovision με Ελλάδα και Κύπρο

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.  Σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, την Πέμπτη 16 Μαΐου ο δεύτερος και το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και το ΡΙΚ και από τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας των δύο οργανισμών.

Η Κύπρος με την Τάμτα και το REPLAY εμφανίζεται στην 1η θέση ανοίγοντας το διαγωνιστικό κομμάτι, ενώ η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το BETTER LOVE στη 16η θέση του πρώτου ημιτελικού.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α’ Ημιτελικός, Τρίτη 14 Μαΐου

Κύπρος , Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Τσεχία , Ουγγαρία, Λευκορωσία,  Σερβία,  Βέλγιο, Γεωργία, Αυστραλία, Ισλανδία, Εσθονία, Πορτογαλία , Ελλάδα, Άγιος Μαρίνος.

Β’ Ημιτελικός, Πέμπτη 16 Μαΐου

Αρμενία,  Ιρλανδία, Μολδαβία , Ελβετία, Λετονία, Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Κροατία, Μάλτα, Λιθουανία, Ρωσία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία

Βόρεια Μακεδονία, Αζερμπαϊτζάν.

Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 10 τραγούδια τα οποία θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό μαζί με τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και του Ισραήλ, το οποίο ως διοργανώτρια χώρα προκρίνεται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Όσον αφορά τα προγνωστικά τα νέα δεν είναι πολύ καλά καθώς η Τάμτα και το Replay βρίσκονται πλέον στη 12η θέση, έχοντας σημειώσει μια αρκετά μεγάλη πτώση, ενώ η Ελλάδα και η Κατερίνα Ντούσκα και το Better Love είναι λίγο πιο πάνω, στην 11η θέση, έχοντας όμως πέσει επίσης. Να σημειώσουμε μετά και από τις δύο πρόβες των χωρών, πως η Κύπρος είχε αυτή την μεγάλη πτώση στα στοιχήματα, κυρίως λόγω των τεχνικών προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η Τάμτα επί σκηνής, με αποτέλεσμα ο ήχος να μην είναι ο επιθυμητός.

Όλα θα κριθούν απόψε το βράδυ επι σκηνής. Εννοείται πως όλοι ελπίζουμε το αποτέλεσμα και για τις δύο χώρες να είναι το επιθυμητό, να απολαύσουμε ένα όμορφο θέαμα και εννοείται να περάσουμε Ελλάδα και Κύππρος στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Καλή Επιτυχία Ελλάδα… Καλή Επιτυχία Κύπρος 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ