10 και 11 Μαΐου το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Κυπαρισσία

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή των μικρού μήκους ταινιών εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για το λόγο αυτό θα ταξιδέψει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και εκτός αυτής. Ένας από τους εγχώριους σταθμούς θα είναι και η Κυπαρισσία την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου 2019!

Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.  Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κυπαρισσία καθώς και ακόμα 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία

Ώρες Προβολής Ταινιών για τα Σχολειά
Παρασκευή Πρωί 10/05
09:00 – 11:00 ΔΗΜΟΤΙΚΑ
11:00 – 13:00 ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ώρες προβολής για ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Παρασκευή 10/05  : 09:00 – 11:00 μ.μ.

Σάββατο 11/05 :  09:00 – 11:00 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ
3 Ευρώ για μαθητές
5 Ευρώ για ενήλικες

Το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου “Φλόγα” (Σύλλογος γονιών – παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
– Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας-
– Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσιας “Η Πρόοδος”
– Σύλλογος Νέων Κυπαρισσίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

1. Χαμομήλι Νερινταν Τζιντζιρία 15’ (2012)
Είναι μόνη της. Ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι.

2. Dinner for few Νάσος Βακάλης 10’ (2014)
Μία δεκάλεπτη αλληγορική κοινωνικοπολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων που καθρεφτίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, το σύστημα λειτουργεί σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Συνεχώς τροφοδοτεί τους λίγους που ανόητα καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ άλλοι μόλις και καταφέρνουν να μαζέψουν ό,τι λιγοστό πέφτει από το τραπέζι. Αναπόφευκτα, όταν οι πόροι εξαντληθούν όλα οδηγούνται σε μια βίαιη και καταστροφική λύση. Δυστυχώς, το γέννημα αυτής της ριζικής και βαθιάς αλλαγής αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα σημάδι ελπίδας, αλλά η φτυστή εικόνα αυτού που το δημιούργησε.

3. Η Αλίκη στο καφέ Δημήτρης Νάκος 18’ (2016)
Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ.

4. Σύκο Νικόλας Κολοβός 13’ (2015)
Η τελευταία επιθυμία της Ελένης, λίγο πριν πεθάνει, είναι ένα σύκο. Ο Κώστας πάει σε μια συκιά και στην προσπάθειά του να κόψει το σύκο πέφτει και σπάει το πόδι του. Ο χρόνος είναι λίγος και ο Κώστας γέρος. Με το σύκο στο χέρι περνά δύσκολες στιγμές μέσα στην απρόβλεπτα σκληρή φύση ώσπου να γυρίσει σπίτι και να εκπληρώσει την τελευταία ευχή της αγαπημένης συζύγου του.

5. Simon says Νίκος Τσεμπερόπουλος 13’ (2015)
Ο Σάιμον ζει μοναχικά στο Λονδίνο, αποξενωμένος από το περιβάλλον του. Κάποιες νύχτες του μήνα επισκέπτεται τους φίλους του από το facebook.

6. Ummi Νίκος Αυγουστίδης 15’ (2016)
Ο εξάχρονος Μοχάμεντ είναι μόνος του σε μια πολυσύχναστη παραλία του Αιγαίου. Κρυμμένος πίσω από έναν βράχο, παρακολουθεί τους λουόμενους και περιμένει τη μητέρα του να έρθει. Την έχασε στη θάλασσα, και τώρα πρέπει να τη βρει ξανά, για να συνεχίσουν μαζί το μεγάλο ταξίδι προς τη Δύση.

7. O Σπόρος Ιφιγένεια Κοτσώνη 14’ (2015)
Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος, η Νάλα, ντίλερ λαχανικών εντοπίζεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε 5 χρόνια «επανένταξη». Σε έναν κόσμο που η καλλιέργεια όλων των φυτών είναι παράνομη, ξετυλίγεται η ιστορία της μοναχικής αυτής «επαναστάτριας».

8. Cowboy Γιάννης Χαριτίδης 22’ (2017)
Σε μερικές μέρες ο Μηνάς θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις απο τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιό είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

9. Κόφ’το Βασίλης Καλαμάκης 14’ (2011)
Άσπρα μαλλιά της κεφαλής, κακά μαντάτα της… θολής ανάμνησης του να έχεις τις ορμές εικοσάρη. Ιδού τι γίνεται όταν η φαρμακευτική βοήθεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει…
Σύνολο: 112’

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

1. Έκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς Ζακλίν Λέντζου 25’ (2018)

Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Σοφία έχει ένα όνειρο που δεν λέει σε κανέναν: καθώς περπατάει στην έρημο, μαθαίνει ότι είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Εχει χάσει την καρδιά της;

2. Όλα για όλα Μαρίνος Σκλαβουνάκης 30’ (2018)
Ο Μιχάλης έχει μια παραδοσιακή ταβέρνα και είναι χρεωμένος στις τράπεζες. Ο Αντρέας πληροφορείται από τον φίλο του Μιχάλη ότι το προηγούμενο βράδυ έπαιξε χαρτιά στον τοκογλύφο του νησιού, γνωστό ως «Καρχαρία». Ο «Καρχαρίας» διοργανώνει παράνομους αγώνες πόκερ και ταυτόχρονα δανείζει χρήματα στους καλεσμένους του. Ο Αντρέας δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο να τα βάλει μαζί του, σκαλίζοντας όμως τις πληγές του δικού τους παρελθόντος. Έτσι η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα…

3. Βουρβουρού Καρίνα Λογοθέτη 22’ (2018)
O εξάχρονος Μάρκος και ο μεγαλύτερος αδερφός του επισκέπτονται τον παππού τους στην απομονωμένη Βουρβουρού. Οι ανέμελες αυτές μέρες τον μυούνε για πρώτη φορά στο μαγικό παραμύθι που αποκαλούμε κύκλο της ζωής.

4. Άβανος Παναγιώτης Χαραμής 20’ (2018)
Ο Τάσος, πρώην κατάδικος, νιώθει ενοχές για το εργατικό ατύχημα του φίλου του στα σφαγεία όπου εργάζεται. Η Κική, σερβιτόρα στην ταβέρνα του χωριού, πέφτει για μια ακόμα φορά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Οταν βρεθούν κάτω από αφόρητη πίεση, η έκρηξη είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειές της δεν αργούν να έρθουν.

5. Πολυέλαιος Αντώνης Γλαρός 10’ (2018)
Ο Ευμένης Νολάκης, αξιωματικός του στρατού, βρίσκεται παγιδευμένος σ’ ένα σκοτεινό κουτί. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για το φέρετρό του, ανήμερα της κηδείας του. Αναπόφευκτα, θα έρθει ενώπιος ενωπίω με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του, για τον τελικό απολογισμό. Και οι ανατροπές είναι προ των πυλών… του Αδη.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ