Πριν λίγο καιρό, το γλυκό Pâte sablée στάθηκε η αφορμή για να προκληθεί ένας μικρός χαμός και μια παρεξήγηση ανάμεσα στον Έλληνα pastry chef, Φίλιππο Παπασπύρου και τον Γάλλο Adrien Bozzolo.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ζαχαροπλάστης για τις ανάγκες του MasterChef ετοίμασε το συγκεκριμένο γλυκό που είναι μια έμπνευση του Γάλλου.

Πολλοί ήταν εκείνου που κατηγόρησαν τον Φίλιππο Παπασπύρου για κατάχρηση της ιδέας ενός άλλου ατόμου ενώ και ο ίδιος ο Bozzolo φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός.

Το πρωί της Τετάρτης ο Φίλιππος Παπασπύρου βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό και αποκάλυψε στη Φαίη Σκορδά πως επικοινώνησε μέσω Instagram με τον Adrien Bozzolo και λύθηκε η παρεξήγηση.

«Το γλυκό δεν θύμιζε το γλυκό του Adrien Bozzolo, ίδιο ήταν. Η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη με απώτερο σκοπό τη γεύση. Η εμφάνιση είναι ένα δεύτερο κομμάτι. Ποιοτικό γλυκό σε μια ώρα δεν γίνεται. Οπότε επέλεξα να κάνω ένα γλυκό που να μην είναι τόσο τεχνικά δύσκολο, απλά να έχει τεχνική στο στήσιμο του πιάτου. Δεν πήγα να διαγωνιστώ με ένα γλυκό δικό μου. Γέλασα στην αρχή με όσα ειπώθηκαν. Η ζαχαροπλαστική δεν αντιγράφεται. Μίλησα με τον Bozzolo μια φορά. Εγώ που του μίλησα όλα καλά. Του έγραψα στο Instagram, συζητήσαμε και όλα καλά. Κατάλαβε, δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι ένα γλυκό που το πουλάω εγώ. Δεν είχα κάποιο όφελος. Δεν έκανα δικό μου γλυκό γιατί έχει μίνιμουμ προετοιμασία μια ημέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φίλιππος Παπασπύρου.