Άρειος Πάγος: Να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια από το Βόλο με το πλαστό απολυτήριο

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου  την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου Δήμητρας Τσιαντάκη, η οποία είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για πλαστό απολυτήριο από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για την οργανική θέση που κατείχε.

Σύμφωνα με την ίδια, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγράφει.
 

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα στη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενη από την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της. Ακόμη, μαζί της ήταν και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα.

Όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, η Δήμητρα Τσιαντάκη δήλωσε:

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα