Το έθιμο των γλόμπων θα αναβιώσει στην Κυπαρισσία την Μ.Παρασκευή το βράδυ

Ένα πολύ ωραίο έθιμο, αυτό του πετάγματος των γλόμπων θα αναβιώσει φέτος στην Κυπαρισσία με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας η Πρόοδος, κατά τη συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλης την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ.

Όπως αναφέρει και ο Σύλλογος σε σχετική του ανακοίνωση: “Τη Μεγάλη Παρασκευή και κατά τη συνάντηση των δύο Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλεώς μας αναβιώνουμε το έθιμο του «πετάγματος των γλόμπων». Οι γλόμποι είναι φτιαγμένοι με λευκές κόλλες, που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου, διατηρώντας ανέπαφο το έθιμο που κρατούσε πριν χρόνια στην παλιά πόλη της Κυπαρισσίας. Οι γλόμποι θα αφεθούν από το κέντρο της πόλης μας και καλούμε όποιον άλλον κάτοικο το επιθυμεί να πράξει το ίδιο, προσφέροντας έτσι ένα όμορφο θέαμα στους επισκέπτες της πόλεώς μας και δημιουργώντας έναν νέο πασχαλινό θεσμό. Και αυτό το Πάσχα μένουμε στην Κυπαρισσία, ψωνίζουμε στην Κυπαρισσία, στηρίζουμε τον τόπο μας.”

Όσοι λοιπόν βρεθούν στην Κυπαρισσία την Μεγάλη Παρασκευή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το υπέροχο θέαμα με τα μικρά και μεγάλα φαναράκια, τους γλόμπους να γεμίζουν και να φωτίζουν τον ουρανό μοιάζοντας με αναρίθμητα αστέρια.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ