Συναυλία από την Καμεράτα και το “Μελίφωνον” στο Μέγαρο Χορού | Κυριακή 14/4 στις 20.30

Μια συναυλία θρησκευτικής μουσικής αφιερωμένη στην μουσική της Μεγάλης Εβδομάδας πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την «Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής» και την γυναικεία χορωδία «Μελίφωνο» την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 20:30, στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-το έργο “Μαγδαληνή” για γυναικεία χορωδία και έγχορδα του Στάθη Γυφτάκη πάνω σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη,

-το εμβληματικό “Stabat Mater” του G.B.Pergolesi και

-το  “Stabat Mater” του A.Vivaldi.

Η συγκεκριμένη συναυλία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γυναικεία υπόθεση, αφού σολίστ θα είναι η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και η μέτζο σοπράνο Αναστασία Κότσαλη, ενώ την διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας θα έχει η Αθανασία Κυριακίδου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, ενώ στην υποστήριξη είναι και ο σύλλογος ΤΕΡΨΙΣ. Σημαντική είναι και η χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας  Καρέλια.

Πληροφορίες για την Καμεράτα

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυεπίπεδη και πλούσια δραστηριότητά τους, καθώς και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τούς τοποθετούν μεταξύ των σημαντικότερων  παραγόντων της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας και τους ξεχωρίζουν ως  τους πιο διακεκριμένους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό. Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea–που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση– έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürcher Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph). Η Αrmonia Atenea θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία σύνολα με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής.
Η Ορχήστρα αποτελείται από τους:
Βιολιά I : Εξάρχων: Sergiu Nastasa, Αγγελική Φαναριώτη, Γιάννης Αγρανιώτης,

Βιολιά II : Otilia Alitei, Νάσος Μαρτζούκος, Louise Stalh
Βιόλα: Laurentiu Matasaru
Βιολοντσέλο: Christopher Humphreys
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τίγκας
Τσέμπαλο: Αλέξης Μαστιχιάδης
Θεόρβη: Θοδωρής Κίτσος

 

Πληροφορίες για το Μελίφωνον

Το ”Μελίφωνον” είναι ένα φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2013 . Αποτελείται απο 27 χορωδούς και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου.  Το ”Μελίφωνο” φιλοξενείται απο το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με το οποίο έχει μια γόνιμη συνεργασία συμμετέχοντας σε πολλές από τις εκδηλώσεις του.

Το σύνολο αποτελείται από τις:  Παλαιολόγου Κατερίνα (βοηθός μαέστρου), Παπαβασιλοπούλου Ανδριάνα, Αλεξοπούλου Ελένη, Στασινού Κατερίνα, Κρασοπούλου Μαρία, Κορμά Κωνσταντίνα, Cox Linda, Αναγνωστοπούλου Πολυτίμη, Αλεξάνδρα Μάτζαρη, Βασιλειάδη Βίκη, Αράπη Φωτεινή, Μανιάτη Στήβια, Χριστοπούλου Βασιλική, Κωνσταντινίδη Έλενα, Βασιλάκη Τέτα, Πέτροβα Παρασκευή, Πίτσιλκα Νάντια, Τσίτσα Κατερίνα, Μουλουχάκου Βασιλική, Δαμήλου Σταυρούλα, Saelman Desiree, Δικαίου Τόνια, Σταματελοπούλου Κατεριλένα

Πιάνο: Λουκάς Γεώργας
Διδασκαλία – διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης
Ιστοσελίδα: http://melifonon.wix.com/choir 

Κυριακή 14 Απριλίου στις 20.30 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τις 10 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ & 5 ευρώ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ