“Το ημερολόγιο ενός τρελού” έρχεται στο Θέατρο Νηπιαγωγείο στις 11 και 12 Μαΐου

Το Θέατρο Νηπιαγωγείο φιλοξενεί την βραβευμένη με το Α Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο PLOVDIV (Φιλιπούπολη) το 2008 παράσταση “Το ημερολόγιο ενός τρελού” του Νικολάι Γκόγκολ με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου για 2 μόνο παραστάσεις 11 και 12 Μαΐου στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, Λεϊκων 24.

Συντελεστές Παράστασης

Μετάφραση: Γεννάδιος Πάτσης

Σκηνοθεσία: Μονικα Βασιλειου

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Αγαθονικιάδη

Μουσική επιμέλεια :Γιώργος Αναστασίου

Φωτισμοί :Δημήτρης Μαργαρίτης

στο ρόλο του Αυξέντιου Ιβάνοβιτς Ποπρίστσιν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Πανάκριβα πληρωμένη ευαισθησία. Ποιητική ενάργεια αγορασμένη με αβάσταχτο πόνο, με ολοκληρωτική θυσία. Αυτό μαρτυρεί το ‘’Ημερολόγιο ενός τρελού’’ με σαφήνεια αληθινά προφητική, για το δρόμο που ακλούθησε ο ίδιος ο Γκογκόλ, που πήγε στην τρέλα και στο θάνατο στην ηλικία που έχει ακριβώς στο ‘’Ημερολόγιο’’ ο ήρωας του Ποπριστσιν.

Η θεατρική πραγματοποίηση του ‘’Ημερολογίου’’ υψώνει τη συναρπαστική αυτή πορεία προς τη μοναξιά σε τρομακτική δύναμη. Η διάσταση της μοναξιάς γίνεται πανανθρώπινη. Σαν θεατρικό κοινό, σαν κοινωνικό σύνολο γινόμαστε συμμάρτηρες αυτής της συνείδησης που βυθίζεται στη σκιά αυτής της τόσο παράδοξης πυραμίδας όπου η φωνή των σκυλιών, του φαίνεται η πιο ‘’ανθρώπινη’’.

Μέσα από τη μοναξιά του Ποπριστσιν, μέσα από τις ταπεινώσεις και τα όνειρα του, τις εξεγέρσεις και τις μεγάλες πίκρες του, η τρέλα ψάχνει να βρει ψηλαφητά το δρόμο της. Το ‘’Ημερολόγιο’’ είναι μια σειρά από εκκινήσεις που ανακόπτονται ως τη στιγμή που τίποτα δε θα μπορέσει πια να συγκρατήσει στον ξέφρενο καλπασμό της, την παραφροσύνη.

Για 2 μόνο παραστάσεις 11 και 12 Μαΐου στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, Λεϊκων 24.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6948930181

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα