“Το δικό μας σινεμά…” | Η μουσικοχορευτική παράσταση που θα είναι το θεατρικό γεγονός του καλοκαιριού

Ένας νέος χώρος δημιουργήθηκε στην Αθήνα  και πρόκειται να αποτελέσει το νέο στέκι της πόλης. Πρόκειται για έναν πανέμορφο, ζεστό, αστικό τόπο ψυχαγωγίας μέσα στην καρδιά της πόλης, φτιαγμένο με καινούργιες ιδέες, ζωντάνια, όρεξη, αγάπη για την ψυχή της Αθήνας και φαντασία. Και το όνομα αυτού… Άλσος.

Από τον Ιούνιο το Άλσος μεταφέρεται  στον κήπο του, όπως τα θερινά θέατρα, στο Πεδίο του Άρεως. Όσο για την χειμερινή του αίθουσα, μας λέει- όπως γράφανε παλιά στη μαρκίζα-: Καλό καλοκαίρι, ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

Ανάμεσα στις μεγάλες παραγωγές που θα φιλοξενηθούν στο καλοκαιρινό  “Άλσος” είναι και η μουσικοχορευτική παράσταση “Το δικό μας σινεμά…” , μια παράσταση εμπνευσμένη από την πραγματική ζωή του χτες και του σήμερα και φυσικά τον ελληνικό κινηματογράφο που θα μας ταξιδέψει στις χρυσές εποχές της Φίνος Φιλμ. 

Δύο  μεγάλα συγγραφικά ονόματα, δεκαεπτά κορυφαίοι ηθοποιοί, επτακόσια κοστούμια, εικοσιτέσσερις χορευτές, δωδεκαμελής  ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και μια υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για το θεατρικό γεγονός του καλοκαιριού. 

 

Συντελεστές παράστασης:

Σενάριο-σκηνοθεσία:  Θανάσης Παπαθανασίου και  Μιχάλης Ρέππας 

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Κατερίνα Λέχου , Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα , Παρθένα Χοροζίδου , Ευγενία Σαμαρά , Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιάννης Ρούσσος και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

 

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα στα στούντιο της Φίνος Φίλμ στη δεκαετία του ’60 και πιο συγκεκριμένα εξελίσσεται μέσα σε μια εικοσαετία από το 1955 μέχρι το 1977, τη χρυσή εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, δίνει την αφορμή στον Θανάση Παπαθανασίου και στον Μιχάλη Ρέππα να μας ταξιδέψουν στο χρόνο και να μας μεταφέρουν με νοσταλγία, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ σε μια εποχή που όλοι έχουμε αγαπήσει μέσα από την ιστορία αγάπης ενός θεατρικού ζευγαριού .Η Δέσποινα Βανδή θα υποδύεται τη σύζυγο του «σκηνοθέτη» (Κώστα Κόκλα) που ερωτεύεται τον «πρωταγωνιστή» των ταινιών (Σπύρος Παπαδόπουλος).

 

“Το δικό μας σινεμά” σε ασπρόμαυρο φόντο, με χαρακτήρες και τραγούδια αγαπημένα, μεγάλες επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ψυχή και τη μνήμη μας, περιδιαβαίνει τα χρόνια της μεγάλης ανόδου, της ακμής και της παρακμής του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις ζωές κάποιων πρωταγωνιστών του κινηματογράφου. Και μην αναζητήσετε οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα. Γιατί το χαρισματικό δίδυμο επινοεί προς τέρψιν των θεατών ιστορίες που απλώς εμπνέονται από την πραγματική ζωή του χτες και του σήμερα και φυσικά τον ελληνικό κινηματογράφο.

H πρώτη ανάγνωση πραγματοποιήθηκε με όλους τους συντελεστές της παράστασης πανευτυχείς, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην σελίδα του Άλσους στο facebook και οι πρώτες εντυπώσεις υπόσχονται ότι “Το δικό μας σινεμά” θα είναι αναμφισβήτητα η μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ