“Γνωριμία με το θεατρικό παιχνίδι” | Βιωματικό εργαστήρι από την Λιλιπούπολη

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο παιδαγωγικής και καλλιτεχνική διαδικασίας ήταν το αντικείμενο του βιωματικού εργαστηρίου “γνωριμία με το θεατρικό παιχνίδι” που διοργάνωσε το κέντρο προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης Λιλιπούπολη και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον πολυχώρο Α49 στην Καλαμάτα.
Οι υπεύθυνοι της Λιλιπούπολης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την κυρία Κουρετζή Μαντώ, παιδαγωγό και εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού  και ειδική σε θέματα Αισθητικής αγωγής και Ελληνικού πολιτισμού που με την άμεση, ζεστή και ουσιαστική της καθοδήγηση, βοήθησε τόσο τις παιδαγωγούς της Λιλιπούπολης όσο και άλλων εκπαιδευτικών πλαισίων να γνωρίσουν τεχνικές θεάτρου που προάγουν την συναισθητική ,εμψυχωτική και  καλλιτεχνική εκπαίδευση.
ΓΙα τους συμμετέχοντες  ήταν ένα εργαστήριο που τους έφερε πιο κοντά στο εσωτερικό τους παιδί, τους συμφιλίωσε με αυτό και τους άνοιξε την πόρτα για πιο δημιουργικές, ευφάνταστες και ελεύθερες θεατρικές διαδρομές εντός τάξης.
Στη συνέχεια οι γονείς της Λιλιπούπολης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο Βιωματικό Εργαστήριο “Εμψύχωσης Γονέων”  και με την καθοδήγηση από την κυρία. Μαντώ Κουρετζή  εμπνεύστηκαν,συνεργάστηκαν,έπαιξαν με τρόπους ενδεικτικούς και αρκετά βοηθητικούς για το γονεϊκό τους ρόλο. Όλοι μαζί ξαναβρήκαν την χαμένη τους παιδικότητα και διαπίστωσαν τα οφέλη του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας.Στόχος τους ένας και μοναδικός, να μην ξεχνάμε  πως είναι να είμαστε παιδιά , να παίζουμε και να απολαμβάνουμε κάθε μας στιγμή. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ