Makedonian Pride: Ο δήμος Μενεμένης αρνείται να παραχωρήσει χώρο στον Ιερό Λόχο

Κλειδωμένο με απόφαση του δήμου Μενεμένης – Αμπελοκήπων είναι το «Άστρον», λόγω των φόβων για επεισόδια που μπορεί να προκληθούν από τη διεξαγωγή του 1ου Makedonian Pride, που διοργανώνει ο Ιερός Λόχος. 

Μετά τον δήμο Καλαμαριάς, που αρνείται να παραχωρήσει το πρώην στρατόπεδο Κόδρα για το φεστιβάλ και ο δήμος Μενεμένης – Αμπελοκήπων λέει «όχι» στην οργάνωση. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε: «δεν θα πραγματοποιηθεί το “Makedonian Pride” στον “Άστρον”, υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το “Άστρον” είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ιερού Λόχου που ανακοίνωνε ότι το θέατρο «Άστρον» θα φιλοξενήσει το Makedonian Pride, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. 

«ΟΛΑ είναι ΕΤΟΙΜΑ για την πραγματοποίηση του 1ου εθνικιστικού φεστιβάλ “Makedonian Pride”!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει (εδώ), κόντρα στις επιδιώξεις “κράτους-παρακράτους”, πετύχαμε τελικά να έχουμε τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ χώρο. 

Βρίσκεται στην οδό Κομνηνών 3, στη Μενεμένη. Στο θέατρο “ΑΣΤΡΟΝ”.

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει στις 5 μμ το 1st Makedonian Pride», έγραψε η ανακοίνωση της οργάνωσης. 

Αντισυγκέντρωση στην Καλαμαριά 

Πάντως, η πρωτοβουλία των εθνικιστών έχει προκαλέσει την αντίδραση των αντιεξουσιαστών, που πριν ενημερωθούν για τον οριστικό τόπο διεξαγωγής του φεστιβάλ πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Καλαμαριάς.

 

Πηγή: protothema.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ