Alte Peloponnese Tourism Exhibition | 19-21 Απριλίου στην Καλαμάτα

Tο τριήμερο 19 έως 21 Απριλίου στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο της Π.Ε Μεσσηνίας στην οδό Αριστομένους θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη Πανπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων Alte Peloponnese Tourism Exhibition .

Περισσότεροι από 60 εκθέτες από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού, των δραστηριοτήτων στην φύση και γενικά ασχολούνται με αυτό που ονομάζουμε θεματικό τουρισμό αναμένεται να συμμετέχουν στην έκθεση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε οτι από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό είναι από την Μεσσηνία, γεγονός που δείχνει, οτι οι επιχειρηματίες του τόπου μας έχουν αγκαλιάσει τον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό.    

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και άλλων φορών της περιοχής μας και έχει ως στόχο την  προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με τη γη, τον αέρα, τη θάλασσα και το βουνό. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά, τις παροχές και τις υπηρεσίες τους και να γνωρίσουν στον κόσμο αυτό που λέμε εναλλακτικός τουρισμός.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 09.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ και τις τρεις ημέρες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, προκειμένου να ενημερωθεί.

Το πρόγραμμα της έκθεσης έχει εμπλουτισθεί με ομιλίες και workshops, όπου το κοινό ,αλλά και οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν πάνω σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων πάντα σε συνάφεια με τον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό, αλλά και από παράλληλες δραστηριότητες που θα κρατούν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων αμείωτο. Για παράδειγμα  η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, θα ετοιμάσει  ενεργειακές μπάρες για αθλητές αλλά και για όλους όσοι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Επίσης κάθε μεσημέρι θα ετοιμάζεται  γεύμα, απο τη Λέσχη με τα πρωτοποριακά ζυμαρικά για αθλητές που έχει λανσάρει η εταιρεία “Ήλις”. Όλα αυτά θα προσφερθούν στους επισκέπτες της έκθεσης. Στο κομμάτι της ψυχαγωγίας ο πολιτιστικός σύλλογος Dance Challenge θα πλαισιώσει με χορευτικά δρώμενα την έκθεση και  το Κέντρο Αποκατάστασης  “ΔΙΑΠΛΑΣΗ” θα στηρίξει και αυτό την έκθεση παρέχοντας και τις τρεις ημέρες ασθενοφόρα και διασώστες. Φυσικά από την έκθεση δεν θα λείπουν και οι κληρώσεις δώρων. 

Αναλυτικά το οι ομιλίες και τα workshops της έκθεσης : 

 

Στα πλαίσια της προώθησης της έκθεσης έχουν γίνει επαφές με ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία οι υπεύθυνοι έχουν προσκαλέσει να στηρίξουν και να προωθήσουν τον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά να συμμετέχουν και στην έκθεση, ενώ έχει οργανωθεί και ένα fun trip για δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα, εξειδικευμένους στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, που θα έρθουν στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν την 1η πανπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων.

Να τονίσουμε επίσης  ότι η χρηματοδότηση της έκθεσης γίνεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πως οι εκθέτες δεν επιβαρύνονται οικονομικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ