Άκρως επιτυχημένο το επετειακό “Taygetos Challenge 2019” με ρεκόρ συμμετοχών

Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε φέτος η επετειακή διοργάνωση για τα 10 χρόνια του αγώνα ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, στις 23 & 24 Μαρτίου 2019, στην κατάμεστη από κόσμο Καρδαμύλη δυτικής Μάνης, με 558 αθλητές στην εκκίνηση.

Η ελίτ των αθλητών ορεινού τρεξίματος από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί δίνοντας την αίσθηση πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο πήχης έχει πλέον ανεβεί ψηλά για τις επόμενες χρονιές, καθώς φέτος έγινε ρεκόρ αγώνα και στη διαδρομή Marathon των 37χλμ. αλλά και στην Experience στα 20 χλμ.

φωτό: Γιάννης Αβραμέας

Πιο αναλυτικά, η πρόκληση φάνηκε ήδη από το ξεκίνημα του αγωνιστικού διημέρου, στο Verical Speed Run, όπου ο Νίκος Πονηρέας τερμάτισε πρώτος ξεπερνώντας τον εαυτό του έκανε χρόνο 03:45, αντί του περσινού 04:09, ενώ ακολούθησε ο Δημήτρης Σελέτης με χρόνο 03:48. Τρίτος ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 03:53. Για τις γυναίκες 1η η Δήμητρα Μπίκα με χρόνο 05:13, ακολούθησε η Μαρία Μάλαϊ με 05:16 και 3η η Ελένη Χαζηράκη με 05:52.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και τη δεύτερη μέρα του αγώνα, καθώς ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έκανε ρεκόρ αγώνα στη διαδρομή Experience των 20χλμ με χρόνο 1:29:03 καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ του Νίκου Πονηρέα, ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 1:31:31. Τρίτος ο Σταμάτης Χατζησταύρου με χρόνο 01:41:57. Για τις γυναίκες, μαζί τερμάτισαν η Βούλα Κατσαβού και η Εύχαρις Κασέγια με χρόνο 02:16:53. Στο βάθρο πρώτη ανέβηκε η Βούλα Κατσαβού καθώς είχε κάνει καλύτερο χρόνο στο vertical speed run. Τρίτη η Ζωή Σταμούλη, με χρόνο 02:23:30.

Στη διαδρομή Marathon των 37χλμ, 1ος ο Δημήτρης Σελέτης, με ρεκόρ αγώνα 3:27:56, καταρρίπτοντας τον περσινό χρόνο του Δημητρη Θεοδωρακάκου 03:44:26, ενώ στη 2η θέση ο Φώτης Ζησιμόπουλος με επίσης καλύτερο χρόνο 03:32:45 από τον περσινό του Δημήτρη και 3η θέση ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 03:55:46. Για τις γυναίκες, 1η θέση η Δήμητρα Μπίκα, 2η θέση η Μαρία Μάλαι και 3η θέση η Ελένη Χαζηράκη.

Τη συνδιοργάνωση του αγώνα είχε φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

φωτό: Λάμπης Παπαδόπουλος 

Μεγάλος χορηγός του αγώνα η Salomon Hellas, η οποία μεταξύ άλλων, προσέφερε άριστο, καθ’ όλα τεχνικό μπλουζάκι στους αθλητές, με τη νέα τεχνολογία Cotton Feel. Βασικός Μεγάλος υποστηρικτής του αγώνα τα Xtreme Stores, η Βίκος στην υδροδοσία του αγώνα και η Suunto. Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες Greek Tomato, Blauel, Έπαθλον, Bistroteca, Βερύκιος ΕΠΕ, Independent, Ανάβαση, Webico, Deli, Aquarella, Wine Kiosk, Κρίταμος και ASC Τσάκωνας. Ευχαριστούμε την Compex Greece για το σταθμό αποθεραπείας στο σημείο τερματισμού, η βοήθειά τους ήταν σημαντική για την αποθεραπεία των αθλητών.

φωτο: Σοφία Φιλέα

Ευχαριστούμε, επίσης, τους επιχειρηματίες της δυτικής Μάνης Ξενώνας Λίθος, Ελιές, Melitsina Hotel, Καλαμίτσι Hotel, Kardamili Beach Hotel, Faraggi Hotel, Notow Hotel, Αργαλειός Appartments, Ifigenia Hotel, Οπωροπαντοπωλείο Φωτεινής Δημητρέα, Μάνη Money, Γιαλός, Διόσκουροι, Ακρογιάλι, Τυλιχτό και Χαρίλαος. Ευχαριστούμε επίσης το Humans of Kalamata για την επικοινωνία του αγώνα.

φωτό: Ρούλα Δούνη 

Την ασφάλεια του αγώνα προσέφεραν φέτος εκτός από την ομάδα του καταστήματος 2407, η ΓΑΙΑ, το ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης, ο Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας και η Ομάδα Ελλήνων Διασωστών. Το ασθενοφόρο του αγώνα παρείχε η First Aid Ambulance.

Στον επίλογο αυτής της πολύ γεμάτης διοργάνωσης ανέλαβαν να μας διασκεδάσουν οι Blues Escape, στην Aquarella, στην Καρδαμύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του αγώνα επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.taygetoschallenge.com. Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στη σελίδα www.facebook.com/2407mKardamiliMountainActivities και στο instagram ως @taygetos_challenge και #taygetoschallenge.

φωτό: Λάμπης Παπαδόπουλος 

Το επίσημο video του αγώνα έχει αναρτηθεί στο youtube

https://www.youtube.com/watch?v=H6iib_5ZwGk&feature=youtu.be

Καλή αντάμωση του χρόνου στην Καρδαμύλη!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ