Τέσσερα στέκια σε ταράτσες στο κέντρο της Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς

Ο καιρός γίνεται ανοιξιάτικος (σε λίγες ημέρες μάλλον θα γίνει… καλοκαιρινός). Και είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις τις επισκέψεις σου σε λίγο πιο καλοκαιρινά μαγαζιά για να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου. Αν δεν κατέβεις προς νότια, τότε υπάρχει μια ακόμα καλή επιλογή: Να πας σε ένα μαγαζί που βρίσκεται σε κάποια ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετά από αυτά μάλιστα έχουν και θέα προς την Ακρόπολη. Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πας σε ένα τέτοιο μαγαζί. Συνήθως έχουν έντονη κινητικότητα και ωραία διακόσμηση. Από την άλλη, να πούμε βέβαια ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι τιμές σε τέτοια μαγαζιά είναι λίγο… τσιμπημένες. Είπαμε, έχεις και θέα. Παίζει ρόλο.

Ας δούμε 4 στέκια σε ταράτσες στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς.

1 | Couleur Locale

Στο Μοναστηράκι, σε περιμένει μία ταράτσα που γεμίζει από κόσμο. Η θέα στην Ακρόπολη, τα υπέροχα φαγητά, από brunch μέχρι και βραδινό, διάφορα κοκτέιλ και η υπέροχη διακόσμηση, έχουν κάνει αρκετό κόσμο να μετατρέψει το μαγαζί αυτό σε ένα από τα στέκια στην Αθήνα.

2 | 360 Μοίρες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Ακριβώς έξω από τον σταθμό του μετρό και Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι. Έχεις θέα από ψηλά, τόσο προς Ακρόπολη όσο και προς την πλατεία. Συνήθως έχει χαλαρή μουσική, αρκετό κόσμο και έχεις επίσης την επιλογή της ταράτσας.

3 | City Zen

https://entermessinia.gr/wp-content/uploads/2019/04/cityzen3.jpg

Λίγο πιο κάτω από την πλατεία του Μοναστηρακίου. Επίσης πάντα έχει κινητικότητα. Μπορείς να κάτσεις μέσα αν ο καιρός είναι κρύος, ενώ υπάρχει και χώρος έξω για τις πιο θερμές ημέρες.

 

4 | Anglais

https://entermessinia.gr/wp-content/uploads/2019/04/anglais-16.jpg

Μοναστηράκι και αυτό. Τις μέρες που έχει αρκετή ζέστη, καλό είναι να κλείσεις, αλλιώς θα περιμένεις μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι. Η θέα είναι εξαιρετική, με την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το Αστεροσκοπείο να συνθέτουν την ατμόσφαιρα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ