Ηχηρό μήνυμα του Σαμαρά στον Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Νίκα

Ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να κρατά …διακριτική στάση απέναντι στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα. Δεν προσήλθε σε χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ στην Σπάρτη, όπου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον αρχηγό της ΝΔ για τη μάχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ένα ακόμα σημάδι, που δείχνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει ενεργά την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί η χθεσινή απουσία του πρώην πρωθυπουργού από εκδήλωση της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη και ομιλητής ήταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η χθεσινή απουσία του Αντώνη Σαμαρά, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απουσιών του πρώην πρωθυπουργού από τις κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ στην Πελοπόννησο, αλλά και από σημαντικές εκδηλώσεις της Καλαμάτας (βλέπε 23η Μαρτίου), συνιστά σαφές μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού τόσο στην ηγεσία της ΝΔ, όσο και στον Παναγιώτη Νίκα.

Απειλές Νίκα

Η στάση του κ. Σαμαρά έχει προκαλέσει την αντίδραση του κ. Νίκα, ο οποίος ως έμπειρος πολιτικός έχει κατανοήσει ότι η στάση του πρώην πρωθυπουργού παραπέμπει σε «άδειασμα» της υποψηφιότητάς του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νίκας έχει διαμηνύσει στην ηγεσία της ΝΔ ότι η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο πλευρό του είναι απολύτως αναγκαία και έχει ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που ο κ. Σαμαράς δεν αλλάξει στάση θα αντιδράσει δυναμικά!

Οι πιέσεις

Πλέον, το ζητούμενο είναι αν η ηγεσία της ΝΔ, μετά τις …προειδοποιήσεις Νίκα, θα επιχειρήσει να πιέσει τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να εμφανιστεί στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα, έστω τυπικά.

Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, το να πιέσει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά, για να βρεθεί στο πλευρό του μεγαλύτερου εχθρού του στην Πελοπόννησο, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει συγχωρέσει τα …αμαρτήματα Νίκα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ