
Βίκτωρ Ουγκώ: Είχε προβλέψει τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων
Τεράστια είναι η θλίψη και το σοκ που προκάλεσε σε ολόκληρο το πλανήτη η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 15/04 στην Παναγία των Παρισίων.
Οι αναρτήσεις και τα μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα στα social media από το ιστορικό μνημείο στο Παρίσι συγκλονίζουν.
Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε προβλέψει την πυρκαγιά της διάσημης εκκλησίας στο ομώνυμο βιβλίο του.
Ο συγγραφές και ποιητής είχε γράψει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του το 1831: «Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και ανεξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό.»