Η αποψινή ψηφοφορία στο MasterChef οδήγησε σε διαδικασία αποχώρησης την Άλκηστις και τον Μανώλη. Και οι δυο παίκτες έχουν ξεχωρίσει μέσα στο παιχνίδι, ιδίως η Άλκηστις που έγινε η «χαρά» των social media με τις ατάκες που είχε κάθε φορά να δώσει για τους συμπαίκτες της.

Και τελικά, ήταν αυτή που αποχώρησε από το παιχνίδι, καθώς οι κριτές και ο guest σεφ Νίκος Θωμάς έκρινε ότι το πιάτο της ήταν το πιο αδύναμο από τα δυο, το «μπριός» να είναι αυτό που έκανε λάθος.

Η αποχώρηση της Άλκηστις δίχασε το κοινό, ιδίως του χρήστες του Twitter που παρακολουθούν και σχολιάζουν το MasterChef. Η έντονη προσωπικότητα της Κρητικιάς, που είχε μια μαντινάδα για κάθε περίσταση, που δεν δίστασε ακόμα και να την «πει» στον Σωτήρη Κοντιζά – θυμάστε τη διαφωνία τους για το όνομά της; -, που είχε «ανοίξει» κόντρα με τον Αλέξανδρο που αποχώρησε, αλλά και με άλλους παίκτες, και έφτασε να προκαλέσει την αντίδραση της ομάδας της ως αρχηγός της πρόσφατης δοκιμασίας.

Ωστόσο, κάποιοι εκτίμησαν την ευθύτητα της και την ειλικρίνειά της, κάποιοι σχολίασαν ότι έπεσε θύμα μας κλίκας, άλλοι φοβούνται ότι με την αποχώρησή της θα χάσουν την ίντριγκα, ενώ άλλοι την προτιμούν από κάποιους άλλους που παραμένουν μέσα. Βεβαίως, υπήρξε και χρήστες του Twitter που την ευχαρίστησε για όλες αυτές τις ευκαιρίες που τους χάρισε για να «τουιτάρουν».

Η αποχώρηση της Άλκηστις, όμως, φαίνεται πώς ικανοποίησε κάποιους συμπαίκτες της στο σπίτι όπως τη Σπυριδούλα που δήλωσε ότι ήθελε να επιστρέψει ο Μανώλης, με τον οποίο έχουν έρθει πιο κοντά, όπως και ο Πάνος που επίσης είναι φίλος με τον Μανώλη. Ενώ ο ίδιος ο Μανώλης, που επέστρεψε, έδειξε ενοχλημένος που η πρόβλεψη της Άλκηστις για την τελική τριάδα (Χρήστος, Ιωάννα, Σταμάτης) δεν το περιελάμβανε.