Κορυφαίους ταξιδιωτικός προορισμός για το 2019 η Ελλάδα

Το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας, σύμφωνα με την DER Touristik, την μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων στις γερμανόφωνες χώρες, που έχει κάτω από την “ομπρέλα” της τα σήματα DertourMeiers WeltreisenADAC ReisenITSJahn Reisen και Travelix.  Ο επικεφαλής για την Ευρώπη της DER Touristik, René Herzog, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικόTouristic Aktuell αναφέρει ότι  το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας χάρη στη σωστή σχέση ποιότητας- τιμής που έχει η χώρα μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών.

“Οι καιρικές συνθήκες είναι σταθερές και καλές”, επισημαίνει, και αναμένει “ένα σούπερ καλοκαίρι 2019”, καθώς η DER Touristik έχει ήδη ξεκινήσει τις κρατήσεις.

Το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων της εταιρείας στην Ελλάδα είναι σταθερό. Η DER Touristik διαθέτει 14 ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα LTIClub CalimeraCooee και Primasol. Εκτός από πολυάριθμα οικογενειακά ξενοδοχεία, υπάρχουν και 43 κατοικίες μόνο για ενήλικες. Αυτό σημαίνει ότι το 15% από τα 282 ξενοδοχεία ενηλίκων που προσφέρει συνολικά η DER Touristik βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο νέος προορισμός του ITS στο Αιγαίο θα είναι η Σάμος, με τις συχνότητες των πτήσων να αυξάνονται κυρίως προς Ρόδο, Κω και Ηράκλειο Κρήτης. Για τον Herzog, η Ελλάδα θα είναι ο “νικητής των προορισμών παραλίας” για το προσεχές καλοκαίρι.

Οι τοπ προορισμοί για το καλοκαίρι, εκτός της Ελλάδας, είναι, σύμφωνα με τον Herzog, η Τυνησία και η Αίγυπτος, ενώ για πιο μακρινά ταξίδια η εταιρεία προτείνει, χάρη στις μειωμένες τιμές τους, τη Νότια Αφρική και τη Ναμπίμπια (-10%, αλλά και τις Μαλδίβες και την Ταϊλάνδη (-5%).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ