
Φτιάχνουμε σουπιές στιφάδο
Τοπόσημο για την ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης, με ιστορία που ξεκίνησε το μακρινό 1926, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τοκίδη βάζει την πρώτη ύλη πάνω από όλα: τόσο τα ψάρια όσο και τα θαλασσινά του είναι εξαιρετικής φρεσκάδας. Αν βρεθείτε στη Μαύρη Θάλασσα (Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, τηλ. 231932542) τώρα τη Σαρακοστή, δοκιμάστε οπωσδήποτε τον ταραμά (είναι φοβερός), την πατατοσαλάτα και τα φασόλια φούρνου, συνεχίστε με μυδοπίλαφο, καλαμάρι ψητό ή τηγανητό και μακαρονάδες, λευκές και κόκκινες, με θαλασσινά. Και βέβαια εκείνες τις πολύ νόστιμες σουπιές στιφάδο με τα κοκκάρια – μας παραχώρησαν την συνταγή για να τις φτιάξουμε και στο σπίτι.
Διαβάστε τη συνταγή στο Ethnos.gr