Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στο σεμινάριο του ΟΕΕ στην Καλαμάτα
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ συμμετοχή Λογιστών – Φοροτεχνικών, πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα (αμφιθέατρο Α. Κουμουνδούρου), την περασμένη Παρασκευή, σεμινάριο με θέμα: «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Συμπλήρωση εντύπων Ε3, Ν κτλ)», το οποίο διοργάνωσε το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ).
Εισηγητής ήταν ο Γ. Χριστόπουλος (φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία – μέλος της ΣτΑ του ΟΕΕ).
Το σεμινάριο άνοιξε με σύντομη ομιλία του, το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, Γιάννης Διονυσόπουλος, διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το Κίνημα Αλλαγής.
Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τρέχουσες εξελίξεις που άπτονται των δραστηριοτήτων του ΟΕΕ, όπως:
- Για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του ΟΕΕ σε θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης προς τους αρμόδιους φορείς.
- Για τις δώδεκα συν μία Επιτροπές που άρχισαν να λειτουργούν πριν δύο χρόνια στο ΟΕΕ με στόχο την πιστοποίηση νέων σύγχρονων οικονομολογικών επαγγελματικών κλάδων.
- Για τη συνάντηση του Προεδρείου του ΟΕΕ στα τέλη Νοεμβρίου με τον αρμόδιο υπουργό, Γ. Δραγασάκη, σχετικά με την αναμενόμενη επί μία τριετία επικαιροποίηση της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΟΕΕ, καθώς και του οργανογράμματος λειτουργίας του Οργανισμού.
- Για τα δύο προγράμματα από το ΕΣΠΑ: «Αναβάθμιση της δομής και των λειτουργιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» και «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων μισθωτών οικονομολόγων σε τομείς προτεραιότητας του ιδιωτικού τομέα», που αφορούν άμεσα τα μέλη του ΟΕΕ και τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο επεξεργασίας των προσφορών τους.
- Σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας ανέφερε, ότι υπήρχε πρόβλημα, διότι η εξουσιοδοτική διάταξη ήταν αόριστη (ν. Μηταράκη), γι’ αυτό προωθείται, μετά από πρόταση του ΟΕΕ, άμεσα από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης νομοθετική ρύθμιση για την εξουσιοδοτική διάταξη προκειμένου να εκδοθεί σωστά.
- Ενημέρωσε για το σχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στη λειτουργία των λογιστικών γραφείων, τη νόμιμη εκπροσώπηση τους, κτλ.
- Τέλος, αναφέρθηκεστην ανάγκη της δυναμικής ανανέωσης της γνώσης, στην ανάγκη για συνεχή δια βίου εκπαίδευση και μάθηση ως προϋπόθεση για ενεργή συμμετοχή του ατόμου στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, το ΟΕΕ, ως αρμόδια αρχή που εποπτεύει το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού, υποχρεούται να παράσχει,στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, εκπαίδευση προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, σε λογιστικά, φορολογικά καθώς και σε όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.Για την επίτευξη των παραπάνω το ΟΕΕ διοργανώνει δια ζώσης σεμινάρια σε όλα τα περιφερειακά τμήματα του συνολικής διάρκειας 866 ωρών.
Επίσης το ΟΕΕ εφαρμόζει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση την οποία οι υπόχρεοι και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν είτε με τη διαδικασία του LiveStreaming (ζωντανή μετάδοση) την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΕΕ, είτε με πρόσβαση στο βιντεοσκοπημένο υλικό, μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΕΕ.