Ξαναέθαψαν τη μητέρα μετά το ντοκουμέντο του Τούνελ

Το ντοκουμέντο που παρουσίασε το Τούνελ στη υπόθεση της μάνας που ήταν θαμμένη στα αζήτητα, έφερε τα πάνω – κάτω.

Το πλαστικό φέρετρο που ήταν θαμμένο όρθιο, όπως κατήγγειλε η οικογένεια της, την επομένη της εκπομπής ίσιωσε και η γυναίκα ετάφη κανονικά!

Η Αλίσια Κλίμεκ 60 χρόνων βρισκόταν θαμμένη σαν αγνώστων στοιχείων στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, μέχρι που εντοπίστηκε από το «Τούνελ».

Ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου απέδωσε την παράξενη ταφή της που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, στην καθίζηση του εδάφους από τις βροχές!

Η κόρη της Κίνγα Κρουλικόβσκα,  ήρθε από τη Γερμανία όπου ζει στο στούντιο του «Τούνελ», μαζί με την Εντίτα Κόζακ που τη βοήθησε να βρει άκρη με την ελληνική γραφειοκρατία. Όμως τα βάσανα της δεν τελειώνουν εδώ. Για να ξαναβρεί η μητέρα της την ταυτότητα της και να μην καταγράφεται ως αγνώστων στοιχείων, θα πρέπει να γίνει δικαστήριο.

Η 60χρονη Αλίσια που ζούσε στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2107, υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο δρόμο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου κατέληξε. Πάνω της δεν είχε προσωπικά  έγγραφα, καθώς λίγες μέρες πριν της είχαν κλέψει τη τσάντα και καταχωρήθηκε σαν αγνώστων στοιχείων. Την ώρα που άφηνε την τελευταία της πνοή,  οι συγγενείς δήλωναν την εξαφάνιση της, για την οποία ενημερώθηκε και η Interpol.

Μετά από ενάμιση χρόνο με τη βοήθεια της εκπομπής,  η οικογένεια της ήρθε σε επαφή με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας και ακολουθήθηκε η διαδικασία της ταυτοποίησης μέσω δείγματος γενετικού υλικού που έδωσε η κόρη της.

Δείτε περισσότερα για την υπόθεση εδώ.

Αζήτητα στο «Τούνελ»

Στα εικοσιτέσσερα χρόνια προβολής της εκπομπής, το «Τούνελ» έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά στην αναλγησία της κρατικής μηχανής, την ασυνεννοησία των Αρχών και τις απάνθρωπες διαδρομές της γραφειοκρατίας.

Συνολικά, η εκπομπή έχει εντοπίσει τριαντατέσσερις  συνανθρώπους μας θαμμένους στα αζήτητα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ