Με Κοζάνη και Πειραιά «έκλεισε» το ταξίδι της Τόνιας Κουζή για φρέσκιες ιδέες!

ΜΕ ΚΟΖΑΝΗ και Πειραιά έκλεισε το ταξίδι της υποψήφιας δημάρχου Τόνιας Κουζή και συνεργατών της σε δήμους της χώρας, σε μια αναζήτηση φρέσκων και καινοτόμων ιδεών, με στόχο να υλοποιηθούν στην Καλαμάτα.

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Στην Κοζάνη η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Τόνια Κουζή και η ομάδα του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ συζήτησαν με το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη για τους τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων και ενημερώθηκαν την Σύμπραξη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με σκοπό τη διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία υλοποιεί η εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ και είναι προς το παρόν η μόνη πάνω στον τομέα αυτό που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Στα μελλοντικά πλάνα του Δήμου είναι να διευρύνουν και να βελτιστοποιήσουν το σύστημα συλλογής και διαλογής εντός του αστικού ιστού συνολικά. Ταυτόχρονα, λειτουργούν στο Δήμο δύο πρότυποι σταθμοί συλλογής βιοαποβλήτων με στόχο την επέκτασή τους σε όλο τον  Δήμο.

Επιπλέον, η ομάδα του ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε από τον  Κώστα Δεσποτιδη, αρχιτέκτονα και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, για την πορεία και τον τρόπο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κοζάνης με τον Δήμαρχο να έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση στην απομάκρυνση του αυτοκίνητου από το κέντρο της πόλης.

ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο Πειραιά η Τόνια Κουζή συναντά και συνομιλεί με το συνάδελφό της αρχιτέκτονα Νίκο Μπελαβίλα στην ίδια γλώσσα. Μετά από υπόδειξη του ίδιου του καθηγητή αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, το πρώτο μέρος της συζήτησης γίνεται επί του παρακτίου μετώπου του Πειραιά, στα βράχια της Πειραϊκής, στο Σταυρό. Η θέση γίνεται αφορμή ανάλυσης των όσων σχεδιάζει η ομάδα του για την λωρίδα αυτή, αλλά και γιατί αυτός ο Τόπος είναι ο κοινός Τόπος συζήτησης ανάμεσα στον Πειραιά και στην Καλαμάτα. Τα μεγέθη προφανώς διαφορετικά, ωστόσο η σημασία αυτών των τόπων για τα αστικά κέντρα που τις διαθέτουν, πάντα ίδια, λέει ο κ. Μπελαβίλας. Αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της πόλης και παράλληλα ένα αυτοδιοικητικό στοίχημα. Ήρθε η ώρα και στην περίπτωση της Καλαμάτας να μελετηθεί, να αναλυθεί, να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αρμόζει, από μια ομάδα που διαθέτει ανθρώπους ειδικούς στο αντικείμενο.

«Επόμενος τερματικός σταθμός, η Καλαμάτα, ο Τόπος μας. Επιστρέφουμε έχοντας στις αποσκευές μας νέους φίλους και υποψήφιους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση του συνδυασμού.

κ4

κ3

κ2

κ1

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ