Θανάσης Τσαμούλης : Τι γιόρτασαν φέτος οι Ελληνες ; Να ‘ τανε το ’21 να ρθει μια στιγμή!

Γιορτάζουμε και την 23η και 24η και την 25η Μαρτίου για 198 χρόνια !

Χρόνια πολλά , λοιπόν ,και στα 200 ! Να ‘τανε το ’21 να ‘ρθει μια βραδιά !

Το 1821 όμως και όχι το 2021 ,όπου απλά θα ξανά γιορτάζουμε έμπλεοι …υπερηφάνειας και υποκρισίας !

Αλήθεια τι ακριβώς γιορτάσαμε και φέτος , όπως και τα προηγούμενα ή θα γιορτάσουμε και τα επόμενα ;

Αν γιορτάζουμε την ανάμνηση του ηρωικού 1821,ορθώς πράττουμε , γιατί οι πρόγονοι μας έπραξαν το καθήκον τους , δημιουργωντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολλές αντιθέσεις ,συγκρούσεις συμφερόντων ,εμφύλιους, αλλά και πολλούς σπαραγμούς ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος !

Αν γιορτάζουμε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα ,απλά είμαστε για …κλάματα !

Και αυτό διότι έχουμε αφεθεί , στο να αυτοδοξαζομαστε , επ ονόματι των ηρωικών προγόνων μας , υποχωρώντας και συνεχώς παραχωρωντας στους …συμμάχους , δανειστές και “προστάτες” μας !

Αυτές οι σκέψεις στριφογυριζαν στο μυαλό μου παρακολουθώντας την παρέλαση στην Καλαμάτα ,που ήταν μεν λαμπρή  ,λόγω της λιακάδας , αλλά και της ικμάδας των νέων μας, ωστόσο γκρίζα απο το πολυπρόσωπο πολιτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας ,πλασμένο κάθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του χρεοκοπημένου σύγχρονου ελληνικού κράτους !

Υψηλόμισθοι αξιωματούχοι κάθε βαθμίδας, άνδρες και γυναίκες με γκλάμουρ εμφανίσεις ,κομψευόμενοι και πολιτευόμενοι ,κυρίως για ίδιον όφελος , με περισσή υποκρισία που …καμάρωναν αυτάρεσκα για τα έργα τους πρωτίστως , επιζητώντας το χειροκρότημα των αφελών… ιθαγενών !

Ευτυχώς , τα παιδιά σχολείων , συλλόγων και ενόπλων δυνάμενων δυνάμεων , έδωσαν τον καλυτερο εαυτό τους παρελαύνοντας υπό τους ήχους και ρυθμούς ηρωικών ασμάτων , κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των Καλαματιανών που είχαν κατακλείσει τους χώρους της παρέλασης !

Το τελετουργικό της ημέρας τελέστηκε με ακρίβεια , υπό της εποπτεία των διοργανωτών και παρουσία του υπουργού Εξωτερικών , βουλευτή Μεσσηνιας Γιώργου Κατρούγκαλου , ενώ όλες οι αρχές , όπως θα δείτε στα στιγμιότυπα , εκπροσωπήθηκαν δεόντως !

Μια χώρα χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη  για ένα ακόμη αιωνα , πανηγυρίζει και γιορτάζει συχνά πυκνά για τον ηρωισμό των προγόνων !

Αμποτες να γιορτάσει και την πραγματική ελευθερία και κυριαρχία της !

Χρόνια πολλά λοιπόν για τη διπλή σημερινή γιορτή

ΘΑΝ.ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.:Αφήνω ασχολίαστη την αμηχανία του ΥΠΕΞ , όταν η Φιλαρμονική παιάνιζε το “Μακεδονία ξακουστή …” υπό το θερμό χειροκρότημα του πλήθους και του όπισθεν καθήμενου συναδελφου του Πέτρου Κωνσταντινέα !

Για οργανωθείτε , ρε παιδιά , εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ , γιατί μετά τις Πρέσπες έχετε χάσει τη μπάλα …

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ