Η Ευαγγελία Αραβανή είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες γυναίκες. Το πρώην μοντέλο που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναλαμβάνει την παρουσίαση επιτυχημένων τηλεοπτικών προγραμμάτων φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Madame Figaro και μιλώντας στην Ανθή Μιμηγιάννη αποκάλυψε πως είναι από εκείνες τις γυναίκες που δεν τους αρέσει να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα, αντίθετα κομπλάρουν με αυτό.

«Στην καθημερινότητά μου φοράω φόρμες και αθλητικά γιατί έτσι νιώθω άνετα. Είμαι ντροπαλή. Πιο παλιά περπατούσα στον δρόμο και αν ένιωθα ότι με κοιτάει κάποιος ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν έχω την αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε να έχω» εξομολογείται και συνεχίζει εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται μια τηλεοπτική αποτυχία: «Αναλόγως την απόρριψη. Θα περάσω το στάδιο της στεναχώριας, αλλά μετά από λίγο θα πω «οκ». Μέσω αυτής σκληραγωγείσαι και κοιτάς μπροστά. Πάντως δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους και ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Αντιμετωπίζω τη δουλειά μου σοβαρά επειδή από εκεί βγάζω τα προς το ζην. Ωστόσο, ποτέ δεν είχα τρομερά όνειρα για τον εαυτό μου. Μπορεί κακώς. Να φανταστείς, δεν είμαι άνθρωπος που βάζει στόχους».

Όσο για τα πρότυπα ομορφιάς και τις πλαστικές επεμβάσεις είπε: «Δεν μου αρέσει καθόλου το πρότυπο των Καρντάσιαν. Δεν με ενοχλεί όταν κάποιος άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία να πειράξει κάτι με το οποίο δε νιώθει καλά στην εμφάνισή του. Είμαι πολύ υπέρ σε αυτό. Αλλά στεναχωριέμαι όταν βλέπω στη σημερινή εποχή μικρά κορίτσια να έχουν πειράξει πράγματα πάνω τους που δεν χρειάζεται. Γίνονται όλες ίδιες και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι ωραίο. Κατά καιρούς βλέπω ατέλειες επάνω μου που μπορεί, αν τις ακούσει κάποιος, να με κοροϊδέψει. Εμείς οι γυναίκες πάντα κάτι θα βρούμε να μας ενοχλεί. Ποτέ δεν έχω πει «Είσαι τέλεια, ρε κορίτσι μου” και δε νομίζω ότι θα το πω κιόλας. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχω πειράξει τίποτα επάνω μου και δύσκολα θα το έκανα γιατί τρέμω λίγο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Σε κάποια χρόνια ίσως χρειαστεί».

Στη συνέχεια τις συνέντευξης παραδέχεται πως μετανιώνει και πως το ζητούμενο είναι να μην επαναλάβεις λάθη του παρελθόντος. Βέβαια, είναι άνθρωπος που συγχωρεί και πιστεύει πως όλοι αξίζουμε δεύτερες ευκαιρίες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα τσαλακωθεί αλλά και θα ζητήσει συγγνώμη. «Η τελευταία φορά που έκλαψα ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και η τελευταία φορά που είπα «δε μου αρέσω” πριν από τρεις μέρες. Αν είχα ένα «ευχαριστώ” μόνο και έπρεπε να το πω κάπου, θα το έλεγα στην οικογένειά μου γι’ αυτό που με έκανε να είμαι. Αν, πάλι, υπήρχε μια «συγγνώμη” και έπρεπε να την πω οπωσδήποτε κάπου, θα ήταν στη μαμά μου, γιατί πολλές φορές μπορεί να της μιλήσω απότομα» δηλώνει η παρουσιάστρια.

Στο ενδεχόμενο ενός γάμου απαντά πως είναι κάτι που το θέλει πολύ και δεν την φοβίζει παρόλο που είναι παιδί χωρισμένων γονιών. Μάλιστα όπως λέει αν είχε να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα θα διάλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη την καριέρα.