Εικαστική έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Καλαμάτα 1821 – Ηρωες χθες και σήμερα» στο Πνευματικό Κέντρο

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης παιδικής ζωγραφικής στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα «Καλαμάτα 1821 – Ήρωες χθες και σήμερα» που διοργανώθηκε από το Εικαστικό Εργαστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», σε συνεργασία με τους φορείς του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας».

Έπαινοι διάκρισης απονεμηθήκαν από τον αντιδήμαρχο Δημ. Βεργόπουλο εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαο Ζαχαριά, συντονιστή και επιστημονικού υπευθύνου του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», τον διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις» Παναγιώτη Λαμπρινίδη, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημ. Οικονομόπουλο και τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στα βραβευμένα έργα, που ξεχώρισαν ιδιαίτερα για τον τρόπο που προσέγγισαν το θέμα του διαγωνισμού, χορηγήθηκαν υποτροφίες για το Εικαστικό Εργαστήρι της «Φάρις».

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τους διευθυντές και δασκάλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε τους μαθητές για τα υπέροχα έργα που δημιούργησαν και την ευαισθησία που επέδειξαν στο θέμα του διαγωνισμού.

Η έκθεση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα διαρκέσει  μέχρι τις 31  Μαρτίου 2019.

Ερευνητική Κοινοπραξία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΦΑΡΙΣ Κ.Ε. Δ. Καλαμάτας, VIEWMASTERFILMS A.E.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας « VIEWMASTER Films A.E.».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ