Πειραματική Σκηνή: Σεμινάρια για ενήλικες από 31 Μαρτίου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ θεατρικής αγωγής-θεατρικού παιχνιδιού-μουσικοκινητικής για ενήλικες, θα διοργανώσει και αυτή τη χρονιά η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Τα μαθήματα είναι βιωματικά, αντίστοιχης φιλοσοφίας με τα εργαστήρια της Πειραματικής Σκηνής για μικρούς μαθητές, και θα διδάξουν ο θεατρολόγος Σέργιος Σοφικίτης και η μουσικός Κατερίνα Πετρουλάκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τις εξής ενότητες:

  • Κύκλος προσαρμογής και καλλιέργειας της δυναμικής της ομάδας και του ατόμου μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και δραματικής έκφρασης.
  • Παιχνίδια ρόλων, αξιοποίηση μιας ιστορίας, δυνατότητες αφηγηματικών τρόπων για να παρουσιαστεί ένα παραμύθι.
  • Κύκλος κινητικής έκφρασης-αγωγής του ρυθμού του λόγου και μουσικοκινητική αγωγή, εκμάθηση της μεθόδου των μουσικών ράβδων (boomwackers).
  • Τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το θεατρικό παιχνίδι στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών, είτε πρόκειται για νήπια, είτε φοιτούν σε κάθε τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ομάδες, ώστε να οργανώσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Ο κύκλος αυτών των μαθημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 31 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί σε 4 συναντήσεις κάθε Κυριακή, διάρκειας τριών ωρών από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Κόστος για κάθε συμμετέχοντα: 15 ευρώ για κάθε συνάντηση.

  • Για πληροφορίες και εγγραφές: 27210-21653, 6977-785046, 6977-437279,  6971-540945- Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας (Ευριπίδου 2).

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα