Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας συμμετείχε για πρώτη φορά σε πρόγραμμα Erasmus στην Καταλονία

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συμμετείχε για πρώτη φορά σε σχολική σύμπραξη Εrasmus , θέμα της οποίας ήταν “Highway to Health” και στο οποίο συνολικά συμμετείχαν πέντε χώρες (Καταλονία, Σλοβακία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα) .

Έτσι ομάδα τριών εκπαιδευτικών και δύο μαθητριών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας ταξίδεψε  στην πόλη Manlleu της Καταλονίας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση.  Εκεί οι συντονιστές Καταλανοί συνάδερφοι διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, στις οποίες οι δύο μαθήτριες από την πόλη μας συμμετείχαν με χαρά και γεύτηκαν την ζεστή φιλοξενία των υπευθύνων.

Μεταξύ άλλων δρώμενων έγινε αναπαράσταση της αφής της ολυμπιακής φλόγας, αγώνας χόκευ και αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και στο Στάδιο της Βαρκελώνης, όπου φιλοξενήθηκαν  οι Ολυμπιακοί του 1992, ενώ οι μαθητές έπαιξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης παραδοσιακά παιχνίδια από τις χώρες τους.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καλαμάτας είναι από τα λίγα Ειδικά Σχολεία που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus και οι δύο μαθήτριες του επέστρεψαν στην Καλαμάτα με τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις, καθώς αποκόμισαν πολλές εμπειρίες, γνώσεις και έκαναν νέες φιλίες, αφού και η αποδοχή από τα υπόλοιπα παιδιά ήταν εξαιρετική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ