Παρουσιάσθηκε το διαφημιστικό βίντεο για το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Σήμερα το μεσημέρι στις 13.30 στο Δημαρχείο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην αίθουσα της ΦΑΡΙΣ παρουσιάσθηκε το διαφημιστικό βίντεο του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου λίγο πριν την τελετή έναρξης το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 18.30.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές και την καρναβαλική επιτροπή για την σκληρή δουλειά τους και κάλεσε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας, αλλά και τους κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας να στηρίξουν το Καλαματιανό Καρναβάλι , που πλέον έχει γίνει θεσμός και κάθε χρονιά πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Στην συνέχεια παρουσιάσθηκε το βίντεο του καρναβαλιού, το οποίο γυρίστηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή πολλών καρναβαλιστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Ακολούθως πήρε τον λόγο η Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής κυρία Χρυσή Λιάππα, η οποία τόνισε την σημασία του καρναβαλιού για την πόλη τόσο από άποψη προβολής, όσο και από άποψη οικονομικής ενίσχυσης και κάλεσε τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της πόλης και της χώρας να στηρίξουν το Καλαματιανό Καρναβάλι. Επίσης έκανε μια αναφορά στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού και σε ένα καινούργιο στοιχείο που προστίθεται φέτος, τον τελάλη, ο οποίος θα περιδιαβαίνει την πόλη πριν τις μεγάλες εκδηλώσεις και θα καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει.

Τρίτος μίλησε ο ένας από τους παρουσιαστές της τελετής έναρξης του Καρναβαλιού, ο ο εκρηκτικός Σωτήρης Γεωργούντζος, ο οποίος ευχαρίστησε την Επιτροπή και τον Δήμο Καλαμάτας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του όλα αυτά τα χρόνια και δήλωσε για άλλη μια φορά πόσο περήφανος είναι για την ανοδική πορεία της Καλαμάτας, η οποία τραβά συνεχώς τα βλέμματα πάνω της και αναδεικνύεται σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη , που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Αθήνα ή την Θεσ/κη.

Αμέσως μετά μίλησε η κυρία Ακριβή Καλογεροπούλου, η εμπνεύστρια του βίντεο για το Καλαματιανό Καρναβάλι και δημιουργός των αφισών , των λογοτύπων και της μασκότ φυσικά, του Κορνήλιου. Τόνισε ότι στόχος της στην δημιουργία του βίντεο ήταν να φανεί πως το καλαματιανό καρναβάλι είναι διασκέδαση, χορός, κέφι , χαρά και ζωντάνια. Γι’ αυτό ήταν έντονο το στοιχείο του χορού, της μουσικής και του χρώματος στο βίντεο και για αυτό το λόγο΄επέμεινε πολύ στα πρόσωπα και τις εκφράσεις των καρναβαλιστών.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κυρία Τασούλα Φοίφα, που εδώ και χρόνια έχει την επιμέλεια του δρώμενου της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ. Τόνισε την τεράστια σημασία που έχει για την πόλη η Πριγκίπισσα, μιας και η ιστορία της έχει ταυτιστεί με την Καλαμάτα, καθώς και ότι το δρώμενο είναι άρτια οργανωμένο και προσεγμένο σε όλες του τις λεπτομέρειες, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή και τις πληροφορίες που έχουμε για την Ιζαμπώ, αναμεμειγμένα όλα αυτά και μια δόση μυθοπλασίας.

Ο επόμενος που μίλησαν ήταν ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες του βίντεο, Στάθης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Ηλία Ευτυχιάκο έδωσαν αυτό το πολύ ωραίο αποτέλεσμα. ο κύριος Γιαννακόπουλος συμπληρώνοντας όσα είχε πει και η κυρία Καλογεροπούλου παρουσίασε το όλο σκεπτικό, ώστε να βγει το αποτέλεσμα αυτό, ενώ έκλεισε με την υπόσχεση ότι και όλο το υπόλοιπο οπτικό υλικό που θα δούμε από το καλαματιανό καρναβάλι θα είναι εξίσου καλό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κύριος Δημήτρης Αναστασόπουλος , χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού στην σχολή Just Dance School , οποίος έχει αναλάβει με την ομάδα των χορευτών του να ντύσει χορευτικά την τελετή έναρξης με τρία εντυπωσιακά χορευτικά. Ευχαρίστησε την Καρναβαλική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και την ομάδα του και υποσχέθηκε οτι αυτό που θα δούμε στην έναρξη θα είναι φαντασμαγορικό.

Ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κύριος Σάκης Ηλιόπουλος που πήρε τον λόγο μετά τόνισε οτι το Καλαματιανό Καρναβάλι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο βάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αφανείς ήρωες που συνδράμουν με την δουλειά τους στην άρτια οργάνωση του καρναβαλιού κατονομάζοντας κάποιους από αυτούς, καθώς και του εθελοντές.

Η συνέντευξη έκλεισε με εκπροσώπους από διάφορα γκρουπ, οι οποίοι έδωσαν το παρόν και υποσχέθηκαν οτι και φέτος, όπως και τις άλλες χρονιές θα στηρίξουν το καλαματιανό καρναβάλι, καθώς βασικός σκοπός των καρναβαλιστών είναι η διασκέδαση.

     

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ