Σύσσωμος ο κόσμος της μόδας θρηνεί για το θάνατο του μεγάλου σχεδιαστή, στιλίστα και φωτογράφου, Karl Lagerfeld που μεσουρανούσε στον χώρο ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel.

Μοντέλα, ηθοποιοί και celebrities εκφράζουν τη θλίψη τους εξυμνώντας τον Lagerfeld, από ότι φαίνεται όμως δεν έχουν όλοι τις ωραιότερες αναμνήσεις ή την καλύτερη άποψη για τον σχεδιαστή.

Η Jameela Jamil, η βρετανίδα ηθοποιός, μοντέλο, παρουσιάστρια και ακτιβίστρια «θυμήθηκε» συμπεριφορές του Lagerfeld αλλά και λόγια του τα οποία είχαν πληγώσει πολλές φορές, πολλούς ανθρώπους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον μισογυνισμό του, την ομοφοβία του αλλά και τα ρατσιστικά σχόλια του προς τους ανθρώπους με παραπανίσια κιλά.

 

View this post on Instagram

 

Thanks for my portrait @tvguide @iheartmaarten you’re always fun to shoot with!

A post shared by Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) on

«Πιστεύω πως θα πληγώνει πολλούς χοντρούς ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους ήταν ρατσιστής και ανθρώπους που είχαν επηρεαστεί από το μισογυνισμό του να βλέπουν έναν τέτοιο άνθρωπο να εξυμνείται στο διαδίκτυο σαν να ήταν άγιος. Έχουμε αρκετά προνόμια και γι’ αυτό ήταν καλός μαζί μας. Έχει πληγώσει πολύ κόσμο.»

Με την ανάρτηση της εκνεύρισε το μοντέλο Cara Delevigne η οποία ήταν μία πολύ καλή του φίλη αλλά και μούσα του η οποία της απάντησε «Λυπάμαι πολύ που οποιοσδήποτε είχε πληγωθεί και δεν συναινώ σε αυτό. Αλλά είναι αδύνατον να ζήσεις χωρίς να πληγώσεις ανθρώπους. Δεν ήταν άγιος, ήταν άνθρωπος όπως όλοι μας που έκανε λάθη και θα έπρεπε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να μας συγχωρέσουν για αυτά»

«Μα, Κάρα, τα απάνθρωπα λόγια του δεν είχαν ως αποδέκτη εσένα, επειδή είσαι αδύνατη, λευκή και υπέρμετρα προνομιούχα. Δεν μπορείς να αισθανθείς πόνο από την κακή του συμπεριφορά. Δεν είναι ποτέ η κατάλληλη ώρα για να μιλήσει κανείς για αυτό, αλήθεια. Τόση δόξα για κάποιον που “χτυπούσε” συστηματικά» απάντησε η ηθοποιός.