Φιλουμένα Μαρτουράνο και άλλα θέματα

ΚΙ ΕΝΩ οι πολιτικοαυτοδιοικητικές εξελίξεις τρέχουν, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η «Θεατρική Διαδρομή» με την παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο κερδίζει το μεγάλο στοίχημα στη φετινή θεατρική σεζόν της πόλης.

ΕΡΓΟ ζωντανό, χυμώδες και δυνατούς χαρακτήρες, η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε φορά που παρουσιάζεται και το ίδιο έγινε και τώρα.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ γιατί οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή.

***

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ οι συνδυασμοί στην ανακοίνωση υποψηφίων στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά για τις προγραμματικές τους θέσεις ούτε λόγος να γίνεται.

ΓΙΝΕΤΑΙ όμως οι ενδιαφερόμενοι να διοικήσουν το Δήμο, να μην καταθέτουν τις προτάσεις τους για συζήτηση;

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως γίνεται.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ο συνδυασμός «Καλαμάτα-Τόπος Ζωής» που παρουσίασε θέσεις και τις προβάλλει και με έκθεση το κτίριο Κοτταρόπουλου, Φαρών 221 και Μεθώνης.

***

ΣΤΗ ΝΔ εκτιμούσαν πως η εκλογική αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό επίπεδο θα είναι νικηφόρα και μάλιστα με διαφορά υπέρ της ΝΔ βεβαίως αλλά τις τελευταίες μέρες άρχισαν να «μαζεύονται» κάπως καταλαβαίνοντας πως η υπερβολική σιγουριά μάλλον δεν τους ωφελεί, αντίθετα προκαλεί ποικίλες παρενέργειες.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ πάντως και για καινούργιες δημοσκοπήσεις ήδη.

***

ΤΑ ΟΣΑ ο Τσουκάτος είπε τις τελευταίες μέρες για ποσά από τη Siemens που δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ την εποχή Σημίτη, προφανώς και δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα.

ΟΥΤΕ βέβαια μπορεί κανείς στα σοβαρά να πιστέψει ότι ο Σημίτης δεν ήξερε τίποτα.

***

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ Τραμπ ο Τσίπρας;

Ο ΤΙΤΛΟΣ του «Βήματος» προ ημερών και μάλιστα «πρωτοσέλιδος» είναι  τουλάχιστον υπερβολικός και γιατί όχι άστοχος.

ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον λάθος να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Τσίπρας αντιγράφει τον Τραμπ, αλλά δυστυχώς η αμετροέπεια αφορά ολοένα και περισσότερους στις μέρες μας και βέβαια τα ΜΜΕ δεν αποτελούν εξαίρεση.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η σύγκριση Τσίπρα με Τραμπ δεν ισχύει ούτε για γαλάζιο αστειάκι φτηνού γούστου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλους.

Θανάσης Παντές

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ