
Το χοιρινό με τραχανά του Νίκου Κοντοσώρου
Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα χωριά που μπορούν να περηφανευτούν ότι φιλοξενούν ένα εστιατόριο σαν τον Κοντοσώρο στο Ξινό Νερό Φλώρινας. Άιβαρ (πατέ πιπεριάς με ελαιόλαδο) και σουτ μακάλο (κεφτέδες από μοσχάρι με άσπρη σάλτσα και σαφράν), ταλτσένες (πιπεριές Φλωρίνης με μελιτζάνα) και τραχανάς είναι μερικά από τα… πατροπαράδοτα όπλα της σύγχρονης μαγειρικής του Νίκου Κοντοσώρου, που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη γευστική αρχειοθήκη της περιοχής και κρύβει στο κελάρι του μια εξαιρετική συλλογή τοπικών κρασιών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr