
Σωτήρης Ευαγγέλου, ένας σεφ θεματοφύλακας της παράδοσης
Επί πολλά χρόνια, στην πρώτη γραμμή της ελληνικής γαστρονομίας, ο Σωτήρης Ευαγγέλου έχει αναμετρηθεί με κουζίνες υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων μεγεθών. Κουζίνες που, όταν στα δεκάξι του φοιτούσε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, με τους συμμαθητές του τις έβλεπαν με δέος. Έμελλαν να γίνουν το φυσικό του περιβάλλον: το 1996 ανέλαβε executive chef του Μakedonia Palace και βρέθηκε να ηγείται μιας μπριγκάδας 35 ατόμων, ενώ ακολούθησαν εμβληματικά αθηναϊκά ξενοδοχεία – το Athenaeum ΙnterContinental, η Μεγάλη Βρεταννία και το King George.
Το 2017, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να διαμορφώσει τη νέα γαστρονομική ταυτότητα του εκ βάθρων ανανεωμένου, πλέον, Makedonia Palace. Κι έβαλε γίδα (βραστή, με τραχανά) στα… σαλόνια, ή μάλλον στο Salonica, η οποία, μαζί με την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, το χοιρινό με λάχανο και φασόλια, τα μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας και τη μοσχαρίσια ουρά γιουβέτσι που σερβίρονται στο μοντέρνο all day εστιατόριο του ξενοδοχείου, εκφράζει αυτό στο οποίο πιστεύει ο Σωτήρης Ευαγγέλου με θρησκευτική, σχεδόν, ευλάβεια: μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με ξεκάθαρο στίγμα και αγαστή ισορροπία λεπτότητας και ρουστίκ νοστιμιάς.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr