
Πώς να φτιάξετε την κλασική πίτα του Βίραγγα
Στο ατμοσφαιρικό Αρχοντικό Βίραγγας, στα Βράσταμα, στους πρόποδες του Χολομώντα, ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Βασίλης Χαιριστανίδης στέγασε δύο αγάπες – για τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και την μαγειρική. Στο μικρό εστιατόριο του πολύ όμορφου, ζεστού ξενώνα του μαγειρεύει ο ίδιος, με τα πιάτα –που αλλάζουν καθημερινά–, από πίτες και σαρμάδες σε μαντί και κατσικάκι στη γάστρα, να αποτυπώνουν το κράμα των γευστικών παραδόσεων της περιοχής και, πού και πού, τις ποντιακές-πολίτικες καταβολές του. Για το τελευταίο τεύχος του eatme μας έδωσε την συνταγή της κλασικής πίτας του Βίραγγα καθώς κα μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Διαβάστε τη συνταγή στο Ethnos.gr