
Μάντζα από τη Νάουσα: ο Στέφανος Λαφάρας μας δίνει τη συνταγή
Στο εστιατόριο Χάραμα, σ’ ένα παραδοσιακό κτίσμα στο Αρκοχώρι, ο σεφ και ιδιοκτήτης Στέφανος Λαφάρας κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Ικανή απόδειξη οι ωραίες πίτες που ψήνονται στον φούρνο με τα ξύλα, το μπουγιουρντί και τα κρέατα στη γάστρα – αγριογούρουνο με κάστανα ή με ελιές και λευκό κρασί, αλλά και ζυγούρι, μοσχάρι ή χοιρινό. Η ωραία συλλογή τοπικών τυριών κι ένα όμορφο πέτρινο κελάρι που αποτυπώνει τον αμπελώνα της Νάουσας, και που αν είσαι οινόφιλος σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο, συμπληρώνουν την εικόνα. Μέχρι να βρεθείτε στα μέρη του, δοκιμάστε να φτιάξετε τη μάντζα του, με λαχανικά και μπάτζο, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά τυριά της περιοχής, που έχει νωρίτερα περάσει για λίγο από το τηγάνι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Ethnos.gr