Κλήση για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου έλαβε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός στα Γιάννενα τον Μάρτιο του 2015. Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη δημοσιογράφο Ρούλα Κουσκουρή, ο Ανδρέας Γιακουμάκης εγκαλείται από τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στην οποία φοιτούσε ο γιος του, να καθίσει το εδώλιο για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης από πρόθεση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, στη διάρκεια της δίκης του πρώην διευθυντή για παράβαση καθήκοντος, είχε συμβεί το εξής περιστατικό: φεύγοντας ο πρώην διευθυντής από το δικαστήριο είχε περάσει μπροστά από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη με αποτέλεσμα να επακολουθήσει διένεξη ανάμεσα σε εκείνον και τον πατέρα του Βαγγέλη.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης κατηγορείται τώρα για προσβολή της τιμής άλλου με λόγο, από πρόθεση, καθώς απεύθυνε στον πρώην διευθυντή τη φράση «Δεν ντρέπεσαι παλιοτόμαρο, τομάρι της κοινωνίας;». Επίσης, κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης, από πρόθεση, καθώς κατηγορείται πως τον χτύπησε με τα χέρια στην πλάτη και στον ώμο, προξενώντας εντελώς ελαφριά σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, την περασμένη Παρασκευή, μετά την αναβολή της δίκης των εννέα κατηγορουμένων, η μητέρα και ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη επέστρεψαν στο δικαστικό μέγαρο. Τους κάλεσε ο εισαγγελέας για να τα βρουν με τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής και να μη γίνει η δίκη. Όμως, ο πατέρας του Βαγγέλη είπε:  «Όχι, εγώ θα καθίσω στο εδώλιο σε λίγες ημέρες. Θέλω να δω γιατί για αυτές τις φράσεις που είπα μέσα στον πόνο μου, κάθομαι στο εδώλιο».

Η δίκη αναμένεται μέσα στο Μάρτιο.