Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας ταξίδεψε στη Βαλένθια στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος

Με επιτυχία έγινε η συνάντηση της ομάδας του 2ου Λυκείου Καλαμάτας με το σχολείο IES L’ Eliana στη Βαλένθια της Ισπανίας το διάστημα 13 – 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο “Επιχειρηματικότητα και γλωσσικά θέματα στη ζωή μας”.

Συνεργαζόμενες χώρες ήταν η Ιταλία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ισπανία. Την παιδαγωγική ομάδα αντιπροσώπευσαν οι καθηγητές Γιώργος Δρέτας οικονομολόγος και Νίκη Κυβελέα κοινωνιολόγος. Στην ομάδα συμμετείχαν και οι μαθητές Στασινός Νταβέας, Διονύσης Γεωργόπουλος, Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Ακριστινέι, Μιχάλης Καρυοφίλλης και Ελένη Δημητρακοπούλου.

 

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες και καθημερινά, χωρισμένοι σε διεθνικές ομάδες, έκαναν στο σχολείο εργαστήρια, οργάνωναν θέματα, προγραμμάτιζαν παρουσιάσεις. Στον υπόλοιπο χρόνο, επισκέφθηκαν το δήμαρχο της πόλης, συναντήθηκαν και με άλλες τοπικές αρχές, ξεναγήθηκαν στη πόλη L’ Eliana από μαθητές του Ισπανικού σχολείου. Επίσης αυτοπαρουσιάστηκαν, δίνοντας έμφαση στα θετικά τους σημεία και έκαναν επισκέψεις σε πρωτοποριακές φάρμες με καλλιέργειες πορτοκαλιών καθώς και σε ορυζώνες της περιοχής. Μέσα από τις επισκέψεις αυτές πληροφορήθηκαν για τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων και διεύρυναν τους ορίζοντες τους στο θέμα της επιχειρηματικότητας.

Κατασκεύασαν πολυγλωσσικό λεξικό όρων με τους μαθητές των άλλων χωρών και τέλος επισκέφθηκαν μία ιδιαίτερη επιχείρηση βιβλιοπωλείου – καφέ, όπου είχαν την ευκαιρία να θέσουν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους ιδιοκτήτες του.

Τέλος επισκέφθηκαν πολλά αξιοθέατα στην όμορφη πόλη της Βαλένθια και ήλθαν σε επαφή με την ιστορική και γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ