Στην Βιέννη αποστολή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για δύο συναυλίες

Στην Βιέννη και συγκεκριμένα  το Klosterneuburg βρίσκεται εδώ και κάποιες μέρες αποστολή  του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για την πραγματοποίηση δύο συναυλιών.

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που δέχτηκε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ως ανταπόδοση της φιλοξενίας και συνεργασίας, καθώς το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», είχε συνεργασθεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων “Danubia Symphonic Winds”, που εδρεύει στην Αυστρία. Τότε, το Ωδείο φιλοξένησε την Ορχήστρα στην Καλαμάτα και πραγματοποίησε μαζί της της σε τρεις συναυλίες, στη Μάνη, στη Μεσσήνη και στην Καλαμάτα.

Έτσι λοιπόν ως ανταπόδοση της φιλοξενίας, 50 μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μέλη του Νεανικού Μελιφώνου, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο», καθώς και τρία παιδιά από την Μπάντα της Μεσσήνης  ταξίδεψαν στη Βιέννη.

Στις 11 Ιανουαρίου οι χορωδίες του Ωδείου έδωσαν  συναυλία στην πόλη Sieghartskirchen, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης (Musikschule Sieghartskirchen), ενώ την ίδια μέρα, το πρωί,τους υποδέχθηκε η Κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, στην οποία το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας τραγούδησε παραδοσιακά Ελληνικά Κάλαντα.

Στις 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Babenbergerhalle, της πόλης Klosterneuburg που είναι προάστιο της Βιέννης, στις 16:00. Το Δημοτικό Ωδείο θα συνεργασθεί και πάλι με την “Danubia Symphonic Winds” σε ένα εορταστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κυρίως έργα Ελλήνων και Αυστριακών συνθετών. Η συναυλία διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο του Klosterneuburg (Musikschule Klosterneuburg) και τελεί υπό την αιγίδα της τοπικής Κυβέρνησης της Κάτω Αυστρίας.  Μεταξύ άλλων, θα παρουσιασθεί το έργο “Blue Ribbon” του Thomas Doss για ορχήστρα πνευστών οργάνων και παιδική χορωδία, καθώς και 3 τραγούδια για ορχήστρα πνευστών οργάνων και χορωδία του Στάθη Γυφτάκη, που συντέθηκαν με αφορμή αυτήν τη συνεργασία. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Andreas Simbeni. Τη χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Λουκάς Γεώργας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, το ταξίδι, αλλά και η συνεργασία με την “Danubia”, αποτελούν σημαντική εμπειρία για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ενώ συνιστούν και πρώτης τάξεως προβολή του πολιτιστικού έργου που επιτελείται στην Καλαμάτα.
Η εξωστρέφεια του Δημοτικού Ωδείου είναι, πλέον, συνεχής και στοχεύει στην προώθηση και ενδυνάμωση του έργου του, καθώς και στην εδραίωση της Καλαμάτας ως σύγχρονου διεθνούς πολιτιστικού προορισμού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ