Με τους Abbal Quintet ανοίγει και κλείνει μουσικά το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου!

Το κουιντέτο “Abbal” που στα ναπολιτάνικα σημαίνει “χορός”, έρχεται από το εξωτερικό στην Καλαμάτα για δύο συναυλίες, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και μας υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι μέσα από την παραδοσιακή μουσική της Ιταλίας και της Νότιας Μεσογείου.

Η πρώτη συναυλία των Abbal θα δοθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και η δεύτερη, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου.

   

Οι Abbal, δημιούργημα της κολλεκτίβας ARTETEKA, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα από την παράδοση, περίεργους ρυθμούς και φωνές μέσα από την ψυχή θα μεταφέρουν το κοινό σ’ έναν «μαγικό κύκλο», σύμβολο ένωσης, παρουσίαση του άπειρου παρόντος, χώρου έκστασης, ύλη και πνεύμα: Κύκλος Ζωής.

Ένα ρεπερτόριο χωρίς ηλικία, με τραγούδια, χορούς και μπαλάντες, που έχουν αφετερία τη Νάπολη και περνούν μέσα από την Πούλια, τη Σικελία, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με επιρροές από νέο-παράδοση και τζαζ.

Οι Abbal είναι:

Thibaut Preciat (FR): ακορντεόν, κρουστά, φωνητικά

Pol Seif (LB): φωνητικά, τζουράς, κλαρινέτο, κρουστά (ηθοποιος-σκηνοθετης)

Akram Chaib (AL/JAM): κλαρινέτο

Deborah Luca (FR/IT): βιολί, φωνητικά,

Francesco Quartuccio (IT): φωνητικά, κρουστά, διατονικό ακορντεόν.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ