
Jock Zonfrillo: o σεφ που χτίζει γέφυρες
O Σκωτσέζος σεφ που επαναπροσδιορίζει την αυστραλιανή κουζίνα τιμήθηκε πρόσφατα με το Basque Culinary World Prize για το 2018 – ένα βραβείο που αφιερώνεται κάθε χρόνο στους μάγειρες που κάνουν τη διαφορά στις τοπικές κοινωνίες και προστατεύουν τον γαστρονομικό τους πολιτισμό. Έφτασε στο Λονδίνο στα 17 του, με το νυχτερινό τρένο και με μια πλαστική σακούλα που περιείχε δυο ρούχα και τίποτε άλλο.
Βρέθηκε έξω από την πόρτα του Marco Pierre White κι ευτυχώς εκείνος τού την άνοιξε. Τα πρωινά δούλευε πυρετωδώς και τα βράδια περίμενε να φύγουν όλοι για να τρυπώσει πάλι μέσα στο εστιατόριο και να κοιμηθεί κάτω από τις πετσέτες, αφού τότε ήταν ακόμα άστεγος. «Αν δεν ήταν το φαγητό, θα είχα πεθάνει», έχει δηλώσει σχετικά ο Jock Zonfrillo που κλήθηκε να ξεπεράσει ένα βουνό από εμπόδια για να βρει τον εαυτό και τον δρόμο του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr