Χειροπέδες σε συμμορία ληστών

Στα χέρια της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έπεσε εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, καθώς και σε βάρος πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α. Ελευσίνας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων,

Συνελήφθησαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου, τρείς Έλληνες ηλικίας 19, 25 και 27 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένας 24χρονος για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, από το τέλος του έτους 2018, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τουλάχιστον δέκα (10) μέλη, εναλλασσόμενα σε δύο ομάδες και είχαν ως ορμητήρια τους καταυλισμούς σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα

Η συμμορία, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, διέπραττε ληστείες και κλοπές σε οικίες, καταστήματα, εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πεζών στις περιοχές του Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Μαγούλας, Ελευσίνας και σε περιοχές της Αθήνας, της  Βορειοανατολικής Αττικής και του Πειραιά.

Για τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, χρησιμοποιούσαν οχήματα  τα οποία άρπαζαν βραδινές ώρες και μετά την παράνομη δράση τους, τα έκαιγαν στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δέκα σπίτια  των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού και υποδήματα καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά πενήντα μια (51) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών και συγκεκριμένα εννέα (9) ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, οκτώ (8) ληστείες σε περίπτερα, δύο (2) ληστείες σε καταστήματα, έξι (6) ληστείες σε οικίες, μια (1) ληστεία σε πεζό, δώδεκα (12) κλοπές οχημάτων, έξι (6) κλοπές από καταστήματα και επτά (7) κλοπές από οικίες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Πηγή: Real

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ