Σε εξέλιξη οι νέες συγκεντρώσεις ενάντια στη Συμφωνία. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας για τα τρία συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που έχουν ανακοινωθεί.

Η  “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, καλεί σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα. Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιείται από το ΚΚΕ και είναι σε εξέλιξη στο Πάρκο Ελευθερίας. Η τρίτη συγκέντρωση διοργανώνεται από την ΛΑΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Να σημειωθεί πως η ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε.

Έξω από την Βουλή η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με κύριο σύνθημα το “Η Μακεδονία είναι Ελληνική”, αντιδρώντας στον όρο “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ. 

Στην Αμερικανική πρεσβεία το ΚΚΕ

Σε έναν διαφορετικό τόνο και με διαφορετικές διαφωνίες και αιτήματα, το ΚΚΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής. ώστε να βρεθεί έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Το ΚΚΕ αντιδρά λέγοντας πως η΄συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τους αλυτρωτισμούς και εντάσσεται στον σχεδιασμό ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή που έχει μόνο “μπαρούτι” για τους λαούς.

Δείτε Live  εικόνα από το Σύνταγμα

«Φρούριο» η Βουλή

Περίπου 1.500 αστυνομικοί συμμετέχουν στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας και η παρουσία τους στο κέντρο είναι εμφανής.

Έχουν στηθεί αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβεςγύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το κυριότερο είναι αυτό στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας, το οποίο είναι διπλό και σχηματίζει έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο. Ένας φραγμός από κλούβες είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πάνω από την οδό Ακαδημίας.

Στα σκαλιά δίπλα από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο αστυνομικός υπάρχει διπλή διμοιρία των ΜΑΤ, με τον πρώτο ανθρώπινο φραγμό μπροστά από το Μνημείο και τον δεύτερο πάνω από αυτό, προς ενίσχυση των πρώτων. Γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας που κλείνει στην Αμαλίας. 

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας για τους οδηγούς λόγω των συγκεντρώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας σε όλο το μήκος της από τον κόμβο των Αμπελοκήπων στην Κηφισίας μέχρι την πλατεία Συντάγματος στην Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστές η Αμαλίας και η Ακαδημίας σε όλο το μήκος της από την Χαλκοκονδύλη στην πλατεία Κάνιγγος ενώ η κυκλοφορία στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου διακόπτεται στο ύψος της οδού Μερκούρη.

Από τις 16.30 είναι κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ