Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις για τις απειλητικές αφίσες κατά βουλευτών

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τις απειλητικές αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού που αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της νύχτας. 

Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.

 

Tις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media δημοσίευσε το Thestival

 

Τι έγραφαν τα απειλητικά sms στην Κατερίνα Παπακώστα

 

1ο SMS: «Έρχεται Γουδί. Θα σας εκτελέσουμε αν ψηφίσετε την Συμφωνία των Πρεσπών». 2ο SMS: «Η Μακεδονία δεν πωλείται».

 

Αυτά φέρεται να είναι δύο από τα απειλητικά μηνύματα που έστειλε ο 62χρονος πρώην ναυτικός προς την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, στις 13 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του αυτοφώρου της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί. «Μου την… έδωσε ως Έλληνα πατριώτης. Έχω στείλει και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά δεν θυμάμαι σε ποιους» παραδέχθηκε ο 62χρονος μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Δευτέρας, στο Παγκράτι. Το πρώτο SMS στοιχειοθέτησε την σε βάρος του κατηγορία για απόπειρα βίας κατά πολιτικού κόμματος, της κυβέρνησης και της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος. Σε κάποια άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί η κ. Παπακώστα, τα οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι από τον ίδιο αποστολέα, υπήρχαν φρικιαστικές εικόνες κακοποιημένων γυναικών.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά το μηνυματικό «κάλεσμα» τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας στη Β4 ΝΟΔΕ, με τα τηλέφωνα των Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννη Σαρίδη, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κώστα Ζουράρι, Έλενας Κουντουρά, Μάρκου Μπόλαρη, Βασίλη Κόκκαλη, από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου 2019, ακολούθησε μπαράζ εκατοντάδων απειλητικών μηνυμάτων. Από αυτά κάποια κρίθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, μετά τις καταθέσεις των 4 πρώτων βουλευτών, καθώς οι υπόλοιποι λείπουν στο εξωτερικό, να ταυτοποιήσουν τους κατόχους περισσοτέρων από 30 τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίοι είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους.

 

Σε βάρος του 62χρονου, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, το πρωί. Ο 62χρονος παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα στην Κατερίνα Παπακώστα λέγοντας: «Με “τρέχουν” γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ